[]

kondomsuz ilişki

partnerının prezervatif kullanmamasını önemsemeyen bir sürü kız var. uzun dönem ilişkisi olanlar da degil bunlar yani 2-3 aylık ilişkisi var ilişkiye giriyor ve partnerı kondomsuz ve kondomsuz asla girmem gibi bir şey dayatmıyorlar. bunun sebebi ne olabilir. mantar enfeksiyon vs gibi basit hastalıkların zaaten ilacı var, aids görülme sıklığı da türkiyede cok düşük zaten deyip buna mı güveniyorlar. güvenmek derken tabi ki güvenilmez de yani bu kadar sallamamalarının altındaki sebebi merak ediyorum. kar-zarar oranı hesaplayıp en fazla mantar enfeksiyonu olurum, hpv için de tarama yaptırırım falan ama aldıgım zevk on katına çıkar diye mi düşünüyorlardır içten içe. cahillik falan demeyelim, bilinçli olup umursamayanları kast ediyorum soruda




 
ikisi arasinda cok fazla zevk farki var da ondan. yani bircok insan prezervatifle seks yapacagima, yapmam daha iyi diye dusunuyor. ki haksiz da sayilmizlar. bu insanlarin hepsi mi cahil? hepsi mi gerzek? hepsi tecrube etmis ve bu kaniya varmislar.

prezervatif kullanmadik diye hemen aids olmuyoruz aq.
  • baldur2  (24.07.18 11:12:26 ~ 11:17:27) 
Türkiye'de son dönemde AIDS görülme oranında ciddi artış var diye duymuştum, ama araştırmadım doğru mu yalan mı bilmem.

Sadece gözlemlediğim ve dinlediğim şu. İlişkiye geçerken bir kadın "kondom" isterse, garip karşılanıyor. Bunun nesi garip ya? En iyi ihtimalle (iyi diyorum) hamile kalma riskinden kurtulmak istiyor kadın. Nesi garip?!

O nedenle çözemedim. AIDS, HPV, mantar vs. ile uğraşmaktansa az zevk alırım. Güven oluşunca durum değişir. Bu kadar mı kolay ya insan hayatı?! neyse.. Korunun arkadaşım.
  • lcha  (24.07.18 11:47:42 ~ 11:48:41) 
Sigara kanser riskini arttırıyor ama kullanan çok, bunlar cahil mi gerzek mi?

Başına gelene kadar ciddiye almıyor insanlar bence. Sadece google aramasında o hastalıkların fotoğraflarına baksa bence bir insan için yeterli olur. Kısa dönem ilişki için diyom tabii ben.

Zaten kısa dönem erkek için de mide kaldırıcı, partner kızdan sana da bulaşabilir. Senden öncekiler bu şekilde önem kazanıyor :)
  • bir ileti paylastim  (24.07.18 12:07:29) 
abi ne 2-3 aylik iliskisi, son zamanlarda tanistigim ve birliktelik yasayacagim cogu partnerim prezervatif kullandigim icin beni doveceklerdi neredeyse! inanilir gibi degil !


  • kamyonsans  (24.07.18 12:10:15) 
o kızlar salak. başka bir açıklaması yok. sağlık lan bu, ötesi var mı?! İki git-gelde daha çok zevk alcaksın diye sağlık riske atılır mı? Ha, ilişkiniz belli bir seviyeye ulaşmıştır, birbirinize karşı güven duygunuz oluşmuştur o zaman kullanma. ama daha yolun başındayken kullanmayan kadın ya süzme salaktır yada hastalığını karşısındakine bulaştırmak istiyordur.

mantar, uçuk, siğili s.ktir et. hepatit b var, aids var.. boru değil lan bunlar
  • silah taciri  (24.07.18 12:17:44 ~ 12:19:56) 
Türk insanının yürek yemişliğiyle ilgisi var bence seks deyince yemin ederim akılları başlarından gidiyor. O esnada mantıklı düşünebildiklerini sanmıyorum akılları uçuyo. Korkunç ama gerçek.


  • selamun aleykum kitty  (24.07.18 12:19:20) 
türkiye'de hiv, hepatit b gibi virüslerin görülme oranı hiç düşük değil, oldukça yüksek. tek gecelik ilişkide korunmayan insan delidir.


  • pitjantjatjara  (24.07.18 12:36:18 ~ 12:36:57) 
bir kere cogu kisi hpv ve herpesin ömürlük hastalıklar oldugunu bilmiyor. bir kere kapiyorsun omur boyu tasiyicisin, biri kanser riskini arttiriyor digeri ise patladigi donemlerde buyuk huzursuzluk veriyor ama millet bilmiyor.

ote yandan bilinse bile kondom bu ikisine karsi tam bir koruma saglamiyor zaten, karsindaki kisinin gecmisinden emin degilsen kondom kullansan da herpes ve hpv kapma ihtimalin var. herhangi bir sekilde deri temasi yeterli.

Insanlarin %99.9 u HIV+ birini tanimiyor, AIDS olmus birini hayatlarinda gormemisler o yuzden o akillarina gelmiyor.

geri kalan her seyin ise tedavisi var zaten. dogum kontrol icin de bir sey kullaniliyorsa gerisi sallanmiyor bence.
  • robokot  (24.07.18 12:44:41 ~ 12:45:12) 
birden fazla sebebi var. bence;

-çünkü adamın yanında prezervatf yoksa ve kadının yanında prezervatif varsa kaşar damgası yemekten korkuyor. ama işte sana bilinçli olduğun/kendini koruduğun için kaşar damgası vuracak erkek bas bas bağırır davranışlarıyla. o adamı değil yatağına, yanına yörene hiç bir yerine yaklaştırmayacaksın.
-korunmak istiyorum derse erkeğin ondan vazgeçeceğini düşünüyor. bakınız yukarda ki açıklama, böyle adamlarla birlikte olmayacak o zaman bu bilinçteki bir kadın.
-mesele sadece cinsel hastalıkta değil, kazara bir gebelik yaşanırsa sen yaşayacaksın sıkıntıların çoğunu, piki imi binim kondomsuz alıciim zevk nolcik diyen adama hadi paşam zevkinle sana başarılar diliyorum diyeceksin.

yani diyorum ki, kendi duruşlarının içini dolduramıyorlar. bilinçli dediklerimiz bile adet döngüsü nedir, başına neler geliyor, her ay ne yaşıyor haberi yok. daha cinsel yolla bulaşan hastalıklara gelene kadar bir hayli yolları var. bilinçli olanları kastediyorum dediğiniz için bunu söylüyorum. gerçek anlamda bilinçli biri bu konuda böyle çelişkili davranmaz.
  • Phoebe  (24.07.18 12:47:05) 
Az önce bu kafa yapısındaki bireylerin yaptığı bir bina çöktü İstanbul'da, "ya bişey olmaz, ne olacak?" kafası bu.

Ya hu sağlık riske atılır mı? Hele ki tedavisi olmayan kronik bir hastalık için. Tamam hiv artık öldürücü değil ama ömür boyu bu kronik hastalığı çekmek, eşlerine/çocuklarına bulaştırma riski taşımak ne kadar mantıklı? Daha bunun hepatiti var.

Tamamen vurdumduymazlık, cahillik, kültürsüzlük. Başka bir şey değil.

Aynı mantıkta insanlar emniyet kemeri de takmıyor "ya bişey olmaz 10 yıldır takmıyorum" ulan pezevenk insan ömründe bir ya da iki kere lazım oluyor bu meret zaten!

"Ya kemer takınca daralıyorum abi, kullanamıyorum" benzer bahane kondom için de geçerli "ya onu takınca seksten bir şey anlamıyorum"

Lan nasıl bir sinir sensörleriniz var vajinanızda/penisinizde? Tamamen psikolojik bu, iddia ediyorum hemen hemen hiç bir kadın gözüyle görmese erkeğin penisinde prezervatif olduğunu anlayamaz. Hadi erkek içe doğru bir sıkılık hisseder ama kadın anlayamaz bunu bence.

Erkeklere sesleniyorum, bir hanımla ilişkiye girecekken prezervatif takmaya yeltendiğinizde "o ne ya istemem ben onu" gibi laflar ederse kaçın ordan. Kimbilir kimlerle kondomsuz ilişkiye girmiştir o, aman aman bırakın testisleriniz ağrısın, bırakın elinizde kalsın.

Ayrıca kondom kullanılmasına karşı olan hafif hanımların bir çoğu 2 ay içinde "hamileyim, bebeği aldırmamız lazım" diye kapınıza dayanıp para koparmaya da çalışacaktır. Haberiniz olsun.
  • John Bloor  (24.07.18 12:47:39) 
bilinçli olup umursamayan diye bir şey olamaz, umursamıyorsa yeterince bilinçli değil demektir. cehalet mutluluktur diye boşa dememişler. ne cinsel yolla bulaşan hastalıkları ne de bu hastalıkların nelere sebep olacağını biliyorlar. sorsan aids dışında bir hastalık söyleyemez çoğu kişi. bilinç öyle yükseköğrenimle falan gelişen bir şey değil maalesef. hpv'yi herpesi kapınca, bunun getirdiği sıkıntıları, acıları yaşamak zorunda kalınca gör bak bilinç nasıl oluşuyor.


  • nrmnm  (24.07.18 12:55:55) 
doğum kontrol hapını vitamin gibi yutan ve "yeaaa erkek arkadaşım korunmak istemiyor ondan" diyen hemcinslerime çok kızıyorum. korunmama muhabbeti bile geçse midem bulanmaya başlıyor skdkdkdd


  • nice tnetennba  (24.07.18 14:54:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.