[]

ekim dikim işleri

hayatımda hiç bir bitkiye bakmadım
bir bitkim olsun istiyorum, çiçek olur, meyve/sebze olur
bahçeli bir evde ne yetiştirilir? ne ile başlamak lazım?


 
maydanoz ve nane yetiştirmeyi çok severim. balkonda birkaç büyük saksım var. yaz kış nane maydanoz kendi kendine büyür. tek yapman gereken suyunu ihmal etme ve büyüdükçe biçip biçip yersin, komşuya vs verirsin, kurutursun falan... asıl favorim süs biberidir. her yemekte balkondan koparırım bir iki tane:) yalnız biber ekme mevsimi biraz geçti. kış girmeye yakın tere ve roka ekebilirsin. yine bahçede marul, soğan, domates, salatalık, patlıcan, fasulye yetiştirebilirsin. bunların hepsi bakımı kolay bitkilerdir. meyvelerden sadece çilek geliyor aklıma. çilek arsız bir bitkidir fazla bbakım istemez ve kendiliğinden çoğalır gider. zamanla tüm bahçeye yayılır.

bir şeylere bakmak, yetiştirmek çok keyiflidir. iyi eğlenceler, bol verimler.
  • burty  (24.07.18 08:36:49 ~ 08:38:25) 
Fide mevsimi geçti, artık bu sıralar mevsime uygun sebze için tohum ekebilirsin. Sonbaharda kış sebzelerini ekebilirsin, bir sonraki baharda çeri domates, çanakkale domates, hıyar, biber vs dikersin.

Bahçen de varmış ne güzel, saksı maksı uğraşmazsın. İlgili forum sitelerine bir göz atarak, ya da temel bilgi veren bloglara vs bakarak kolayca öğrenirsin.

Dikim aralıklarına dikkat et, tohum ya da fide dikerken boşluklar gözüne büyük gelebilir ama bitki büyüyüp yayılınca sıkışırlar.
  • John Bloor  (24.07.18 10:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.