[]

İsveç'e dayanaklı kaban-ayakkabı

Lund'a gidiyorum 2 seneliğine, Türkiye'den alsam ayakkabı ve montu, daha ucuza gelecek herhalde. Ne marka tavsiye edersiniz? İstanbul'da Outlet var mıdır mesela North Face falan baksam? Çok pahalılar ya. Sıcak tutacak,çok da cep yakmayacak, nereden bulabilirim? (hep çok üşüyorum)




 
Hiç gerek yok böyle şeylere. Evvela kışın nadiren çıkacaksın dışarı. Bütün kış sıradan bir kabanla her gün 15 dakika karda buzda bisikletle kursa veya işe gittim. Kapalı yerlerim hiç üşümedi:) 2 montum var biri Zara, öbürü Kangol marka pahalı falan da değiller hatta birisi 5 yıllık.

Ayakkabı olarak da klasik bir botum var. Sıcaklık dert değil üşümüyorsun. Waterproof olması ve buzda kaymaması önemli.

İçlik şart tabi. En soğuk zamanlarında içlik giymessen ne giyersen giy üşürsün. Soğukla işi çok olmuş bir Adanalı tavsiyesi sana; üstündekinin hiçbir önemi yok su geçirmez olduğu müddetçe. Altındaki içlik önemli.
  • bos gezenin bos ustasi  (24.07.18 06:53:09) 
Kansızlık var bende, gerçekten normal bir insanın üşüdüğünden çok çok daha fazla üşüyorum :) Bot olarak önerin var mıdır peki?


  • EyLüL Kizi  (24.07.18 06:55:35) 
Goretex'li herhangi bir bot ayaklarını terletmeye yeter. İsveç'ten almaya kalkma burda aynı marka Türkiye'ye oranla %60-100 arası daha pahalı ve beden olarak da farklı burada kollar ve boy normalden uzun İskandinav devler için üretiliyor.


  • bos gezenin bos ustasi  (24.07.18 06:58:24) 
lund deniz kıyısı mı bilmiyorum ama norveç’te karasal olan iç bölgede kaldım uzun sayılabilecek bir süre, nem olmadığından -30 derecede bile fazla üşümemiştim, ankara’nın 0 derecesi filan gibiydi.

bence yaşayıp görebilirsin, ona göre bir şeyler alırsın. ilk cevapta denildiği gibi buz vs var onlar daha büyük dert.
  • cedex  (24.07.18 07:46:47) 
Lund dediğin yer, Malmö'den bir durak sonrası ki orası isveç'in en güneyi. Öyle ren geyiklerinin karda kızak çektiği ortamlar falan değil. Lund, Malmö, Kophenag bu şehirlerin iklimi, londra ile neredeyse birebir aynı. Londra ne kadar soğuk olursa lund da o kadar soğuk olur. Burada kardan ziyade yağmura hazır olun.

Kıyafet için de, buradaki internet sitelerindeki kampanyalardan gayet uyguna botlar alabilirsiniz. Öyle sibirya ortamları olmadığı için ortalama bir bot, mont işinizi ziyadesiyle görür.

Lund'a gittiğinizde, Malmö'ye geçin bir hafta sonu. Orada çok güzel 2. el kıyafet satan dükkanlar var. Gayet güzel durumda ve tanınmış markaların ürünlerini, son derece ucuza alabilirsiniz. (bunu mont ve bot için söylemiyorum)
  • sarap dumani  (24.07.18 09:07:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.