[]

A.Ş. mi kuralım LTD. ŞTİ. mi?

5 ortak yaklaşık 750.000 TL sermaye ile hayvancılık üzerine bir şirket kuracağız. Anonim Şirket mi kurmak daha mantıklı Limited Şirket mi? İnternette baktım, kimisi öyle diyor kimisi böyle? Sizce artıları eksileri nedir?




 
duruma göre değişiyor. iyi bir mali müşavir bulup ona sormanızda fayda var.


  • babilbaligi  (23.07.18 22:16:40) 
AŞ kurun daha büyük ve kurumsal


  • modern tipin butun imkanlari  (23.07.18 22:22:18) 
Anonim olmak hava büyük hava katar. Bilirsiniz Türk olduğumuzdan önemli şeyler bunlar. Bir ara çok kendimi vermiştim bu konuya ama tamami kafamdan çıkmış avantajları ve dezavantajlarını aktaramacağım o yüzden.

(git: www.parasut.com )
  • Aşk Adamı  (23.07.18 22:38:17) 
iflas ve haciz durumlarina bakin. as'de nasil isliyor, ltd'de nasil diye.


  • brkylmz  (24.07.18 02:59:40) 
5 ortak ise A.Ş daha mantıklı gibi, ortakların kamu borçlarından sorumlu olmaması gibi avantajları var. Kolayca pay devirleri, devredilen hisselerin 2 yıl sonra satılırsa değer artışına vergi olmaması vs gibi şeyler vardı.

Fakat avukat danışmanlığı mecburiyeti ve toplantılarda bakanlık yetkilisi bulunma zorunluğu var. Bunun da masrafları olmalı, o konuyu bir araştırın.

Duyuruda mali müşavirler var, neredeler?
  • John Bloor  (24.07.18 11:51:43) 
750k tl sermaye ile aş gidin. masrafı biraz daha fazla ama 5 ortak daha rahat edersiniz. ayrıca kredi işleri vs daha rahat çözülü.r


  • dedim dedim de kime dedim  (24.07.18 11:56:40) 
öncelikle sizin kısa ve uzun vadede planınız bu tercihte en önemli etken. istekleriniz ve hedefleriniz neler ona göre değerlendirerek hangisinin doğru tercih olduğuna karar vermek gerekir. ancak genel hatlarıyla daha kurumsal ve büyük hedeflerle yola çıkılıyorsa Anonim, daha kontrolcü ise Limited şirket diyebilirim. Yani biz beşimiz devam edeceğiz derseniz limited, biraz iş yapalım sonra isteyen devretsin biz devralanla da işimize bakarız diyorsanız Anonim. Yine de böyle olmaz, gelin ofisimde ücrete tabi bir Avukat danışmanlığı yapayım. Şaka bir yana bir avukat ile oturup, zaman ayırıp üzerine yoğunlaşarak birlikte karar vermenizi tavsiye ederim.


  • gypsy punk  (30.07.18 17:47:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.