[]

yüzücü gözlüğü leke sorunu

geçen yaz 150-200 tl civarı arena yüzücü gözlüğü aldım.

ancak işbu ki ben bu gözlükleri denizde yüzerken takıyorum. kullanma talimatlarına uymama rağmen (camlarını elimle falan hiç ovmadım, iç camına hiç parmak bile değdirmedim) camı içerden böyle lekelenmiş çizilmiş gibi oldu.

buharlanmama özelliğini de zaten 2-3 ayın sonunda hafiften kaybetmeye başladı.

tabii tüm bunlar denizde taktığım için oldu muhtemelen, gözlük havuz amaçlı olasılıkla.

şimdi bu lekeyi (leke dediğim o bölge bulanık, buğu gibi) elimle hunharca ovalayarak mı çıkarayim yoksa daha teknik bir yolu var mıdır? (atıyorum bir kabın içine su ve ilave kimyasal ile belli bir süre bekletmek gibi?)

düzetlme: arena dedim de speedo'ymuş ya :(

 
Tuzdan dolayı oluyordur hocam, ılık su ile ovala geçer


  • lodos1907  (23.07.18 18:16:27) 
@lodos1907

işte benim de sorduğum soru, ovalayayim mi yani?

(ovalarsam sanırım o iç camdaki anti-fog özelliği tamamen kaybolacak, ya da bilmiyorum daha da kötü olur mu?)

buharlaşmama özelliği zaten hafiften kaybolmuştu gibi onun gitmesi çok önemli değil de daha kötü bir şey olur mu ovalarsam? merak ettiğim bu
  • makbur  (23.07.18 19:31:02 ~ 19:31:56) 
dalış öncesi genel prosedürdür, maske camlarına tükürülür ovalanır sonra bir suya sokulup takılır buharlanmayı önlemesi için. vücut ısısı yüksek kişilerde su 21-22 derece bile olsa bu taktik işe yaramayabiliyor. bu durumlarda;
maske camına diş macunu sürülüp 1-2 gün beklenip yıkanır
veya şampuan-deterjan iyice camına sürülüp durulanır (canavar gibi oluyor benim buhu sıkıntıma tek çare resmen)
veya antifog sürülür dalış öncesinde genellikle tükürmek yerine tercih edilebilir ama tükürmek daha ucuz.
deniz gözlüğünde de aynı prosedür uygulanabilir. muhtemelen şampuan sürüp yıkaman oluşmuş lekeleri de çıkaracak. kullanım talimatlarına uydum demişsin ama yine de hatırlatayım denizde veya havuzda nerede kullanırsan kullan, kullanım sonrası duru sudan mutlaka geçir. gün sonunda değil yalnız, yüzdün çıktın durula 2 saat sonra yine yüzdün çıktın yine durula. tuzlu klorlu kalmasın. her tarafına zarar malzemenin.
  • nwnd  (24.07.18 12:32:25) 
Nasıl bir leke anlamadım ama, belki kirlenmiştir bir şekilde.
Benimkinde rimelimi temizlemeyi unutup kullandığım için rimel lekesi olmuştu, su tutarak geçmeyen yapış yapış bir şey. Dalış maskeleri için kullanılan hem temnizleme hem de antifog özelliği sağlayan spreylerden vardı evde. Ondan sıktım biraz bekletip duruladım. Geçmeyince tekrar sıktım, baktım iç yüzeyindeki leke ovalamadan geçmeyecek, mecburen peçete ile ovalayarak lekeyi çıkardım.
Ama ondan sonra eskisi gibi oldu, sorun yaşamadım.

Aldığınız yere de bir danışabilirsiniz.
  • peggy  (24.07.18 12:42:14 ~ 12:43:00) 
@nwnd

denizden çıkınca zaten hemen kenarda duş alıyorum, gözlüğü de yıkıyorum ancak şimdi hatırladım arada bir yüzebilen biri bulunca ilerdeki koylara kadar yüzüp orda kıyıya çıkıp oturuyorduk falan o esnada da kafamda oluyordu gözlük.. şampuan ı deneyeceğim ama, teşekkürler..

@peggy

antifog spreyini nereden aldınız ve tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı acaba? bir kaç yerde okudum ama gerçek cam olmayan böyle plastik yüzücü gözlüklerinde de işe yarar mı?
  • makbur  (24.07.18 16:40:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.