[]

herkes görüşünü söyleyebilir mi? önemli

şimdi atina üniversitesinden master için kabul aldım,bursa başvurmak istiyorum. Ocak'tan beri takip ettiğim bir burs var; yunan dışişleri bakanlığı e1 directorate educational and cultural affairs bursu var lisans ve yüksek lisans öğrencileri için. 2004ten beri birçok türk öğrenci yüksek lisans için bu bursu almış.

ben bu burs başvuru formunu başka bir ülkenin yunan elçiliğinin sitesinden edindim ve yunan dışişleri bakanlığına mail attığımda bana yarım yamalak bir ingilizceyle türkiye'nin burs verilecek ülkeler listesinde olmadığını söyledi ama burs duyurusunda hiçbir zaman böyle bir şey yazmıyor ya da şimdi de yazmıyor önceden de yazmamış. eligible countries diye bir şey yok, şu ülke vatandaşı olmak diye bir şart yok.

Başvuru hakkı kısmında sadece yunan vatandaşı ve yunan soylu olmamak, yunanistan içinden ya da dışından bir okuldan mezun olmak ve yüksek lisans için kabul almak gerekiyor.

Yunanistan büyükelçiliği ve izmir başkonsolosluğunu aradığımda onlar da bilmiyor, doğru düzgün bilgi vermiyor, sitelerinde de bu konuda bilgi yok.

Bu Yunanistan gürcistan, bosna hersek, romanya, sırbistan, anavutluk vs. gibi bazı ülkelerin elçiliklerine burs duyurusunu göndermiş onların sitesine yer alıyor.

Şimdi soracağım şey şu; ben belgelerimi hazırlayıp izmir başkonsololuğuna iletsem burs için kabul ederler mi, başvuru hakkım var mı? Hukuken var gibi gözüküyor. Başvursam sonuç elde eder miyim, ayrıca çok saçma gözüküyor bu durum.

Not:İzmir başkonsolosluğuna belgeleri teslim alıp almayacaklarını sorduğumda mail adresine ingilizce mail yazın dediler, yazdım ama cevap yok.

Sizce napmalıyım, peşini bırakayım mı, zorlayayım mı?

cevaplar için şimdiden teşekkürler, farklı görüşlere ihtiyacım var, kimse bir şey bilmiyor

 
eğer metinde x vatandaşlara verilir, y'lere verilmez gibi bir ifade yoksa (ki yok olduğunu söylüyorsunuz) başvurun tabii ki. sonuçta çıkar ya da çıkmaz belli değil ama peşini bırakmayın.


  • tabirimekruh  (23.07.18 16:55:44) 
@tabirimekruh evet dediğim gibi öyle bir ifade yok. sadece yunan vatandaşı ve yunan soylu olmamak gerekiyor. ama bunlar keyiflerine göre belli ülkelerin elçiliklerine burs duyurusunu göndermişler, ben başından veri takip ettiğim için bursu duyuruyu ve başvuru formunu onların sitesinden elde ettim.

bir de önceki yıllarda bu bursu alan birçok türk öğrenci var
  • lavie  (23.07.18 17:02:42) 
ya bir hata olmuştur ya da son zamanlarda "ayrımcılık" yapılıyor. ne olursa olsun siz yine de başvurun, belli olmaz bu işler.


  • tabirimekruh  (23.07.18 17:09:30) 
yunan konsoloslukları biraz ters oluyor, öncleikle bol şans. daha bu sabah beni delirttiler, yunan vatandaşıyım bi de ben :)

burs başvurusunu sadece belli ülkelere duyurdularsa, sadece o ülkelere açık olabilir başvuru. bence sen haklısın ama yunan konsolosluğu olsam böyle savunurdum kendimi.

bu maili yunan dışişleri bakanlığına atmak yerine, atina üniversitesi'nin uluslararası öğrenciler ofisine at bence. onlar muhakkak bu tarz burslardan haberdarlardır. yardımcı olabilirler diye umuyorum.
  • reavelyn  (23.07.18 17:09:48) 
@reavelyn okula sorduğumda onlar da ülkendeki yunan konsolosluklarına başvur diyorlar, ne yapacağımı şaşırdım. çok uzun zamandır bu bursu bekliyordum ve daha önceden türk öğrenciler de aldığı için böyle saçma bir durum olacağını tahmin etmemiştim


  • lavie  (23.07.18 17:14:55) 
sen belgeleri baska ulkeden almissin. adamlar burs duyurularini zaten burs vermek istedikleri ulkelerin elciliklerine gondermisler (kafalarina gore gondermisler dedigin). Gecen senelerde Turkiye'ye verme niyetinde olmalari bu sene de benzer bir mecburiyet dogurmaz. Senin muhattabin anladigim kadariyla turkiye'deki elcilik, onlara da "ogrencilere burs verecegiz" diye bilgi gitmediyse sen de duyuruyu oradan duymadiysan yapacak bir sey yok, basvurunu kavga dovus alsalar bile vermezler bence. basvurabildin diye esit bir sekidle degerlendirilecegin anlamina gelmiyor.

basvuru kulfetli degilse (basvuru ucreti ve / veya basvuru icin gerekli caba / zaman) zorla tabii yolla basvurunu kaybedecek bir seyin yok derim. yoksa gerek yok diger opsiyonlarina bak.
  • robokot  (23.07.18 21:05:41 ~ 21:06:42) 
@robokot aslında böyle bir bursun olduğunu ilk okulun sayfasından duymuştum ve takip etmeye başladım ve gizli bir burs değil sadece bu yılki başvuru formunu o ülkelerin elçiliklerinin sitesinden yani internetten buldum ama burs duyurusunda başvuru hakkı (right of application) olarak yunan vatandaşı ve yunan soylu olmamak ve üniversite mezunu olmak var. belli bir ülke vatandaşlığından bahsetmiyor. bu durumda başvuru hakkım var gözüküyor o zaman duyuruda hani ülkelere vermek istiyorlarsa o ülkeleri belirtmeliler.


  • lavie  (23.07.18 21:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.