[]

İcra'daki Borcu Taksitlendirme Çözümü?

Selamlar, az önce arkadaşım dosyası ile ilgilenen avukat ile görüştü. Taksitli şekilde ödemek istiyor fakat sadece kredi kartına taksit oluyor diyor. Kredi kartı haricinde avukatlık bürosu taksitlendirme neden yapmıyor? Kredi kartı yok ve çözümü olan? Aklıma şu geldi, icraya gitse orada taksitlendirse oluyor mu?




 
kk taksiti olunca adma parasını peşin alıyor siz bankaya taksitle ödüyorsunuz. avukat kendini kurtarıyor yani

zaten borcunu ödemeyen birine nası güvenip bir daha başla türli taksit yapsınlar
  • oscar  (23.07.18 14:17:12) 
bu adamın kredi kartı olmadığını anlayabilirler ama çok saçma değil mi?
aylık ödeyeceğim diyor kredi kartı olsa zaten yapar, nasıl bi çözüm bulanacak bilmiyorum.

  • maryjane  (23.07.18 14:21:24) 
Arkadaşınızı tenzih ediyorum ancak taksitle ödiyim diyip bir ay sonra kayıplara karışan çok borçlu var. Bu noktada icra dosyasına taahhüt almak borçlu açısından daha bağlayıcı oluyor. İmkanı varsa arkadaşınız alacaklı vekiliyle anlaşıp icra dairesinde borcuna ilişkin taahhüt verebilir. Taahhütte de 3 taksit imkanı söz konusu.


  • okuyamıyom ben ya  (23.07.18 14:25:27) 
hayır normal taksitlendirme yapmak zorundalar. daha önce benim de başıma geldi. faiz yansıtıyorlar yalnız.. ben kurtuldum, arkadaşınız da bir an önce kurtulur umarım.


  • berguzar  (23.07.18 14:27:34) 
kredi kartı haricinde taksit yapmıyoruz nakit öderseniz de olduğu gibi ödeyeceksiniz demişler.

yani bana saçma geldi, aylık ödeyebilenler nasıl ödüyorlar? bu durumda icraya gidip taksitlendirmek en güzeli sanıyorum.
  • maryjane  (23.07.18 14:29:58 ~ 14:30:35) 
yani sacma degil, birini taksitle borclandirdigin zaman borcunu tahsil edeme ihtimalin oluyor. 100 kisi sana borclu olsa, besi odeyemese bile bu zarardir, bu kisilerin pesinden kosmanin da bir maliyeti var. o yuzden risk bankaya yikiliyor iste cunku bankalarin isinin buyuk bir kismi zaten bu borclarin tahsilati uzerine. ya da tamam bana normal yollardan taksitli borclan ama odemeyen kisilerin pesinden kosmak icin maliyeti karsilamak adina ekstra faiz alirim diyebilir anca oyle olur.

yani borcun var pesin ode diyor, taksit istiyorsan banka araciligiyla taksitlendir diyor. zaten borc odememekten icralik olmus birine sunulmus makul bir teklif bence.
  • robokot  (23.07.18 14:36:14 ~ 14:37:03) 
icrada taksit yapılabilmesi için arkadaşının borç kadar hacizli malının olması ve ilk taksidi de peşin ödemesi gerekiyordu yanlış hatırlamıyorsam. en rahatı maaşı varsa onun dörtte birini keserler. taahhüt vermesin bence , bir şekilde sıkıntıya düşer ödeyemezse hapis cezası var.


  • jfc62  (23.07.18 17:19:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.