[]

Tur şirketi

Tur şirketi kurmak için gerekli şartlar nelerdir? Butik turlar düzenlemek istiyoruz ara sıra. En az bir tane maaşlı rehber çalıştırma zorunluluğu varmış diye duydum doğru mudur?

Onun haricinde otobüsler tur olacağı zaman kiralanacak ve rehberlere de tur başına ödeme yapılacak şekilde bir şirket kurmak nasıl olur? Böyle tur şirketleri var galiba. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar cevaplarsa sevinirim. Gerekli araştırmaları daha detaylı yapıcam. Ön bilgi almak istedim.


 
baska firmanin adi altinda duzenleyenler de var sanirim. o firmanin lisansini kullanip, o firmanin adiyla. ama tum organizasyonu kendisi yapiyor.

bu arada tursab.
  • brkylmz  (23.07.18 13:13:04) 
hangi sınıf seyahat acentası açacaksınız? öncelikle buna karar vermeniz gerekiyor. bir teminat yatırılması gerekiyor. herhangi bir tur otobüsünü kiralayamazsınız, o tur otobüslerininde sınıfları, izinleri, belgeleri ve karşılamaları gereken özellikler var. kokartı olan rehberlerle çalışmak zorundasınız.

turizm sektörüne ne kadar hakimsiniz bilemiyorum ama eski bir turizmci olarak söylüyorum, bu sektörde deneyiminiz yoksa 3 günde soyup soğana çevirirler sizi. piyasanın öyle farklı dinamikleri var ki, daha siz ne oluyor bile diyemeden, altınızda ki zemini çekmiş olurlar. buna rehberler, o tur otobüslerinin kaptanları, hanut veren kuyumcu/derici vesaireler tamamı dahil. etik çalışan birileri ile nadiren kesişir yollarınız. bir de yanlış anlamayın ama o butik turlar önemli ölçüde bir süre sonra erik dalı çalınan turlara dönüşecek. buna da hazırlıklı olmanızı öneririm :).

yigm.kulturturizm.gov.tr
  • Phoebe  (23.07.18 13:21:25 ~ 13:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.