[]

Devletten arazi alınamıyor mu?

İlla gidip bir arazi sahibinden mi almak zorunluluğu var? Bazen düşünüyorum, yol boyunca her taraf uçsuz bucaksız arazi. Benim bir mezar yerim bile yok. Yani zamanında, çok eskiden toprak sahibi olmuş kişiler şanslı bir azınlık ve şu an kendine ait bir toprak, bir evi olanlar illa bu azınlıktan veya torunlarından almak zorunda mı? Bir kere toprak aldılar diye onlar adeta devlet gibi toprak sahibi olup, ayrıca da istemese satmayacak imtiyazına mı sahipler? Yani ben neden birine kira ödemek zorundayım ayrıca? Atam dedem kan dökmüş bu toprakları almak ya da elimizde tutmak için. Gidip bir çadır kursan başına yıkarlar.

Hiçbir değerlenme potansiyeli olmayan, izbe bir toprağı bile olsa gidip devlete müracaat edip, değerini belirle neyse parası ödeyip alayım diyemez miyim?

İnanın kaç kmkarelik memlekette bir mezar yeri kadar toprağımın olmaması ağırıma gidiyor.

 
Akil yurutmende soyle sikintilar var:
1) Bu topraklar 2000 yildir yogun yerlesim goruyor. 2000 yildir yogun tarimsal aktivite var. Arazilerin sahiplenmis olmasi ve birilerine intikal ediyor olmasi gayet dogal. Atalarinin devlet icin savasmis olmasi seni bu konuda imtiyaz sahibi yapmaz. Toprak sahiplerinin de atalari savasmis olabilir.
2) Devletin dusundugun kadar cok topragi yok. O yol boyunca gordugun ucsuz bucaksiz arazilerin cogu sahipli. (Tapu Genel Mudurlugu uygulamasini indir, haritada bak, "tarla" statusunde olan her yer sahiplidir. Devletin elindeki buyuk araziler "orman arazisi" ya da "meralik" statusunde alanlar. Oralarin zaten satilmamasi lazim. SIT alanlari bile parsel parsel tapulu. Yani bos gordugun yerler de zamaninda ozel mulkiyete gecmis, x,y,z nedenle bos duruyorlar.
3) Son olarak: mezarinin yerine sahip olmayi gercekten onemsiyor musun? :) Eger cok meshur, topluma mal olmus biri degilsen, 100 yil sonra mezarinin yerini bilen kimse kalmayacagini biliyorsun, degil mi? Mesela 1918'de olen dedemizin mezarini bilmedigimiz gibi?
  • ebabil curnatasi  (23.07.18 09:34:38) 
Hazine arazilerinde tarım yapacaksan uygun koşulları sağlarsan devlet toprak veriyor sana.

İçine de gömdüdürürsün kendini.
  • bir ileti paylastim  (23.07.18 09:59:08) 
Devletin tarım teşvikleri oluyor.Bazı teşviklerde devlete ait orman arazisini kiralayıp ceviz ekebiliyorsun örneğin.

Bu arada konut kiralamanın aksine tarla kiralama ücretleri çok düşüktür.Sahibinden de kiralasan fazla zorlamaz
  • turkuaz  (23.07.18 10:09:15) 
seninle bizim köyün mezarlığına gidip sana yer ayıralım bu mevzu ağırına gidiyorsa. sıkıntı olmaz.


  • zgrydn  (23.07.18 12:13:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.