[]

amerikada iş bulma meseleleri

biraz youtube'dan bakınıyorum da, tam aradığın şeyi bulamadım açıkçası.

mühendislik diploması olmayan (ama lisans mezunuyum) bir yazılımcının amerika'da iş bulma şansı var mıdır? varsa bu işin genelde aşamaları, mevzuları nasıl oluyor.

mühendis olmayıp yazılımcı olarak amerikaya giden var mı aranızda, veya tandıgıınız var mı?
yani ne sorayım bilmiyorum ama genel olarak her şeyi merak ediyorum.

almanya-hollanda konusunda biraz daha bilgiliyim ama amerika konusunda özellikle diplomanın etkisini vs. merak ediyorum.

 
veya yine amerika'ya yazlımcı olarak giden ama mühendis olmayan birilerinin blog'u veya youtube kanalı veya ne bileyim sözlükte veya başka mecralardak iyazıları vs. varsa o da çok makbule geçebilir.


  • tchuck  (22.07.18 17:05:55) 
sözlükte guru'nun yazdıklarına falan bak, ssg de dediğin gibi gidiyor bildiğim. O tarz insanların yazdıklarından yola çıkabilirsin.


  • noluyo yaa  (22.07.18 17:32:02) 
uber'de çalışan selman kaya diye biri var, youtube kanalı da bulunuyor. bu konularla ilgili detaylı video'ları vardı. soru sorarsanız yardımcı da olur belki.


  • bcdhms  (22.07.18 17:34:07) 
"mühendislik diploması olmayan (ama lisans mezunuyum) bir yazılımcının amerika'da iş bulma şansı var mıdır?"

Evet var. Muhendislik diplomasi sarti yok zaten buyuk firmalarda.

Misal Google'in rastgele bir Software Engineer ilanindan kopyaliyorum: "BS degree in Computer Science, similar technical field of study or equivalent practical experience": goo.gl

Bir tane de rastgele Microsoft ilani, bunda degree yazmamislar bile: "2+ years of software engineering experience": goo.gl

Bu sekilde giden cok insan vardir ama daha goz onunde oldugu icin Sedat Kapanoglu geliyor aklima ilk.
  • crown  (22.07.18 17:42:44 ~ 17:44:04) 
ssg veya onun gibi kişiler gibi, bir şirketten davet alarak amerika'ya gidip tanıdık da olmadan iş aramaya başlarsanız her zaman hayalinizdeki işe kavuşamayabiliyorsunuz. mesleği bile olsa ilk zamanlar garsonluk, pizzacılık, marketde çalışma gibi işlerle başlayıp 1-2 sene sonra hayal ettiği işe ulaşanlar çok. eğer işiniz hazır bir biçimde gitmiyorsanız gerekirse bu işlerin yapılacağını bilerek gitmelisiniz.

mesela birinin hikâyesini gördüm youtube'da, marketde çalışmayla başlayıp belli bir süre iş kovalayıp linkedin'in türkiye ile ilgili biriminde çalışan var.
  • Neill  (22.07.18 17:47:19) 
@bcdhms, aynen abi o arkadaşı biliyorum. ama kendisinin öğrencilik kariyeri baya parlak, mühendislik vs. mezunu zaten. videolarından da 5-6 tane izledim, hepsi genelde "yazılım mühendisliği" üzerine konuşmalardı.

o yüzden tam aradığım yanıtları onda bulamadım ama yine de güzel vizyon verdi.
  • tchuck  (22.07.18 18:25:13) 
bilgisayar muhendisligi icin soyleyeyim, herhangi bir diploman olmasina gerek yok. belli basli hicbir sirket senden diploma sormuyor, mulakatlari gecebiliyorsan zaten yeterli bilgin var demektir. yine yazilimda once oraya gidip orda sirketlere basvurmazsin. burdan basvurursun eger kabul alirsan onlar senin yerine vizeni alirlar. daha dogrusu lottery icin gerekli belgeleri hazirlarlar.


  • crucio  (22.07.18 21:11:10) 
azer koculu var. github.com //şu an abd de değil bildiğim kadarıyla
nasıl gittiği hakkında şurada bilgi vardı www.youtube.com

caner turkmen (iki yıllık diplomalı) youtu.be
//abd den döndü sanırım.

meng to twitter.com
//daha önce gidip sonra ayrılıyordu, sanırım vizeyi ye

her birinin abd deneyimi gidiş yolu hakkında fikir verir.
  • biraz huzur  (22.07.18 21:50:18) 
www.youtube.com

bunları izleyin mutlaka
  • oscar  (23.07.18 00:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.