[]

Süpermarket zincirlerindeki ürün fiyatları şehirden şehire değişiyor mu?

1- mesela Bim'in levent'teki bir şubesi ile Adıyaman'daki bir şubesindeki aynı ürünler farklı fiyatta mı olur?

2- Avrupa'da nasıldır? Atıyorum turistik Barcelona'daki bir Lidl ile Girona'nın ücra bir köşesindeki bir Lidl'da aynı ürünler farklı fiyatta mı satılıyor?


 
Bim özelinde konuşmayayım ama genel olarak semtten semte, marketin bulunduğu lokasyona göre de değişebilir. Misal A noktasındaki marketin bulunduğu yerin kirası 1 lirayken B noktasındaki bir başka yerin kirası 10 lira olabilir, fiyatlar da haliyle değişir.


  • angelus  (22.07.18 14:48:24) 
Bim migros a101de aynı. Daha küçük çaptaki marketleri bilmiyorum


  • glamdr1ng  (22.07.18 14:52:10) 
fiyat listelerini kampanyalarını hep genel olarak duyuruyor bu firmalar. haliyle fiyatlar ortaktır. ancak şehirden şehire sattıkları bazı markaların değiştiklerine denk geliyorum.
Et ve tavuk ürünleri, su gibi yerel tedarikçilerden alınan ürünlerin markaları farklı oluyor, fiyatları da belki değişiktir bu tür ürünlerin.

  • diyanet takvimi  (22.07.18 14:55:40) 
migrosta ayni degil! migros jetlerde daha ucuza satilan pek cok urun gordum. tabii migros marka olmayan.


  • superfluid  (22.07.18 14:59:41) 
bim'in her şubesinde fiyat aynı diyebilirim. çünkü bim kira/ciro oranı %2.5 u geçerse mağaza açmıyor. karlılıkla alakalı bir durum.

avrupa'da en turistik yerlerde lid'l görmedim ama daha farklı zincirleri gördüm. almanya, fransa, italya ve yunanistan mağazalarında jenerik ürünlerin farklı fiyata satılabildiğini gördüm ama aradaki farklar cent düzeyindeydi. aynı ülkenin farklı yerlerdeki mağazalarında da çok fiyat oynamaları görmedim ki bazıları turistik olduğu için pazar günü açık olan mağazalardı. avrupa'da pazar günü açık olan mağaza ne demek bilen bilir.
  • ozdek  (22.07.18 15:19:52) 
aynı ürün derken fabrikadan çıkıp genel tedarik ağıyla gelen ürünler değişmiyor, görmdedim değiştiğini. mesela snickers veya sütaş her şubede aynı.
ama bölgesel tedarik edilen ürünlerde değişiklik çok oluyor
bi kere bi şubede olan ürün başkasında olmuyor
mesela sebze- meyve, unlu mamül bazlama tatlı vs. çevreden temin ediliyor ve şubeden şubeye de çok değişiyor --a101/bim aynı il içinde çok fark etmeyebilir ama çağdaş mesela konutkentte farklı satıyor, etimesgutta farklı.
deniz ürünleri, plaj ürünleri vs. gibi şeyler her şubeye gitmiyor. yine şubenin etrafının sosyoekonomik durumuna göre böyle olan/olmayan ve fiyatlanan ürünler oluyor.
  • niye ama  (22.07.18 17:44:13) 
Sebze meyvede carrefour da baya fiyat farkını 15 dk yürüme mesafesindeki şubelerde gördüm


  • fosforlu cevriye  (22.07.18 18:26:37) 
2)Barcelonada 2 km mesafedeki 2 farklı Dia markette bile farklı fiyat olabiliyor, nispeten ara sokaktaki büyük şubede 1€ olan içecek plaja yakın olan şubede 1,25€ idi mesela. Bizim Algidanın benzeri bir marka var, aynı dondurma ispanyanın kuzey şehirlerinde (Pamplona Burgos Leon vs) etiket fiyatı 1€, Valenciada 1,25€ , Barcelonada 1,5€ mesela. Etiket fiyatı derken bizdeki çakalların yaptığı gibi fiyatın üzerine yapıştırma sticker değil, dondurma dolabındaki dondurmaların resimleri olan kartonda direk matbaa baskısı fiyatlar, şirketin fiyat politikası yani.


  • zikardo  (23.07.18 09:52:54 ~ 09:53:25) 
İngiltere'de büyük marketlerde ülke genelinde birebir aynı fiyat olur. Sebze meyvede tabii istisna olur, adamın elinde kalmıştır, çürüyordur bilmemne daha ucuzdan verir, başka şubesinde farklı fiyattır olabilir.

Barcelona'lılara Allah güç versin bu arada, Londra'da yaşıyorum. Lidl görünce sevindirik olan biriyim. Hatta Barcelona'da otelimi ayarlarken Lidl'a yürüme mesafesinde diye otel seçimimde etkili bile olmuştu. Markete girdiğimde bayağı küfretmiştim, birebir aynı ürünler Barcelona'da Londra'daki Lidllardan'dan daha pahalıydı. Bu Barcelona'nın alayı turist düdükleyelim düdükleyebildiğimiz kadar mantığı var sanırım.
  • neck_and_neck  (24.07.18 14:27:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.