[]

Sınav ve tutanak

Merhaba. Arkadaşım bugün kpss’ye girdi. Sınavda elleri terlediği için optik formda işaretledikleri dağılmış. Silebildiği kadar silmiş. Sonra sınav bitince kitapçıklar kapanmış, o da kapatmış. Gözüne bulaşan yerleri silerken yarısını sildiği bir soru çarpmış optikte. Kitapçığı falan açmadan bu yarısı silik soruyu optikte yeniden kodlamış netleşsin diye. Sınav görevlisi “bildirmek zorundayım” demiş. Ancak tutanak vs tutulmamış. İnternette sınavda tutulmasa bile tutanak tutulabileceği yazıyor. Sizce ne olur bu işin sonu? Gitti mi sınav? Belki sınav görevlileri vardır diye sormak istedim.




 
kötü haber vermek istemem ama ösym o konuda çok acımasız. direkt iptal edebiliyor kişinin sınavını. hazırlıklı olsun. kaynak:bol bol okunan forumlar.


  • binder dandet  (22.07.18 14:25:36 ~ 14:26:52) 
Sınav bitti dendikten 2 saniye sonra yapılmış bir işaretleme, işaretlenmiş olan sorunun netleştirilmesi hatta. Kamerada görülebilir belki ve sorun çıkmaz, başka fikri olan var mı :(


  • yalnizliktan devren kiralik  (22.07.18 14:40:52) 
yazılacak tutanağa bağlı, adam oraya sınav bitti dedikten sonra işaretleme yaptı yazarsa 2 sn'nin pek bir önemi olmaz.


  • valkin rockefeller  (22.07.18 14:45:17) 
Size şöyle bir örnek vereyim: engelli kpss sınavında optik formu kendi dolduran GÖRME ENGELLİ adayların sınavlarını VAY BİZ SANA YARDIMCI VERDİK NİYE ONLAR DOLDURMUYOR diye iptal etmişliği var...Aşırı irrasyonel davranıyolar...


  • binder dandet  (22.07.18 14:47:08 ~ 14:49:33) 
Benzer bir durum arkadaşımın başına geldi.
sınav bitti denildikten saniyeler sonra, zaten işaretlediği ama tam işaretleyemediği bi sorunun cevabını düzgünce işaretlemeye çalışırken salon başkanı da değil, gözetmenlerden birisi kağıdı çekip tutanak tutmuş. Salon başkanı da yaşça daha genç olduğu için pek bir şey diyememiş. (vaktinde teslim etmedi şeklinde tutulmuş tutanak)

ancak arkadaşın başına herhangi bir şey gelmedi sınavı da geçersiz sayılmadı.

Ben de salon başkanlığı görevi yapıyorum. tutanak tutarken sizden varsa delil de isteniyor. sadece benim tuttuğum tutanağa kalsa, bu mevzu cidden kötüye kullanılır. hoşlanmadığın adama tut tutanak hayatını karart.

Arkadaş tutanağın haksızlığını bildirmek için ösym'ye ulaştığında ise sınavlar açıklandıktan sonra itirazların alınabileceğini söylemişlerdi. Herhangi bir işlem de yapmamıştı / yaptırılmamıştı kısacası. Bahsettiğim sınav ALES bu arada.

Umarım arkadaşın da durumu bir şekilde atlatır.
  • diyanet takvimi  (22.07.18 14:51:02 ~ 14:52:11) 
@diyanet takvimi yüreğimize su serptiniz. Çok teşekkürler. Tutanak öğrenci gittikten sonra da tutulabilirmiş ama, tutulsa da dediğiniz gibi umarım. Bildirmek zorundayım diyen gözetmen de başkanmış bu arada.


  • yalnizliktan devren kiralik  (22.07.18 14:55:19) 
arkadaşının neye dayanarak tutanak tutulmadığını söylediği önemli. "sınavda tutulmasa bile" derken sınav süresi bitimini kastediyorsan, zaten fazladan süre kullanma ile ilgili bir tutanağın olması için sınavın bitmesi gerekir; sınav süresi içinde fazladan süre kullanımı olamaz. yok eğer görevlilerin evrakı salondan çıkarmasından sonrasını kastediyorsan, bu pek olası değil. ösym sınavlarında salon tutanağı da optik formlar ile aynı poşete konur ve poşet yapıştırılır. bundan sonra ösym'nin ilgili birimine ulaşana kadar o poşeti açmak suçtur. anca özel durumlarda bss odasında kameranın önünde açılabilir ve bunun için ayrıca tutanak tutulur, ama bunun olacağına pek ihtimal vermiyorum. yani eğer arkadaşın evrak poşete konana kadar salonda beklediyse (buna her adayın hakkı var) ve tutanak tutulmadığını buna dayanarak söylüyorsa ortada tutanak yoktur.

bunun dışında, fazladan süre kullanma için zaten tek olası delil kamera kaydıdır, başka delil olmaz. salon görevlileri tutanakta belirttiyse kamera kaydından durum incelenir ve gerekirse bundan sonra adayın savunması alınır. bunun nedeni salon görevlilerinin birine sinir olup hayatını karartma ihtimali değil, görevlilerin yanılma ihtimalidir. bir salon başkanı ile en az bir gözetmenin olduğu ve yanlış işlemde görevlilerin de ciddi cezalar alabildiği bir yerde ilki ihtimal dahilinde değerlendirilmez.
  • tembel tnt  (22.07.18 16:37:38) 
@tembel tnt kamera kaydından şu belli olur mu tek dert bu aslında; atıyorum bahsi geçen soru 14. soru olsun. Bu soruyu sınavın x. dakikasında işaretlediği, sınav bittikten sonra da yine 14. soruya işaretleme yaptığı (dolayısıyla yeni soru çözmeyip sınav süresinde işaretlediğini netleştirdiği) görülebilir mi? “Ben nerden bileyim ulan” diyeceksiniz belki ama konu hakkında detaylı bilginiz olduğundan belki bunu da biliyorsunuzdur, sınav sürecindeki kamera kaydını görmüşlüğünüz vardır diye sormak istedim.


  • yalnizliktan devren kiralik  (22.07.18 16:52:57) 
kamera kaydını sınav binasındaki görevlilerin izlemesi mümkün değil. kameralar salon evrakı salon dışına çıkarıldıktan sonra toplanıp evrak kutularından ayrı kutulara konuyor ve kutular kilitleniyor, sonra da bina görevlileri tarafından diğer bütün kutularla beraber nakil aracına bindiriliyor. o yüzden kameranın ne kadar görebildiğini bilmiyorum. işaretlenen soru numarasının görülebileceğini sanmam, ama bu önemli değil. asıl önemli olan optik formda sınav bittikten sonra işaretlenen yerin, hangi soru olduğu belli olmasa da, daha önceden işaretli olup olmadığının görülmesi. çünkü sınav sonrası işaretlenen yerin süre bittiğinde zaten işaretli olduğu görülürse fazladan süre kullanma durumu söz konusu olmaz. ben kameraların bunu tespit edebileceğini düşünüyorum.


  • tembel tnt  (22.07.18 18:21:36) 
Bizim de tek umudumuz önceden işaretli olduğunun kamerada anlaşılması. Çok teşekkürler cevap için


  • yalnizliktan devren kiralik  (22.07.18 18:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.