[]

Ehliyet almak istiyorum? (sadece otomatik vites için mi alsam)

Arkadaşlar 25 yaşıma geldim, gaz-fren pedalından hangisi solda; bilemeyecek kadar arabalarla zerre alakam yok. Çünkü neden: evde arabası olan yok. Ehliyeti olan bütün arkadaşlarım zaten 18 yaşından önce babalarının arabasıyla kullanmayı öğrenip reşit olunca patlattılar hemen ehliyeti.

Çevremde ehliyeti olmasına rağmen manuel vitesli arabayı kaldıramayan, stop ettiren ya da uzun süredir araba kullanmadığı için sürücü koltuğuna oturup trafiğe çıkmaya çekinen insanlarla dolu.

Bende ehliyet sahibi olup halen manuel vitesli arabayı kaldıramayan ya da "yok abi ehliyetim var ama ben süremem" demek istemiyorum.

"Kazmalık" sahibi de olan bendeniz Belchior manuel vitesle hiç uğraşmayayım direkt otomatik vites için ehliyet alayım diyorum. Direksiyon sınavını da rahat geçerim bu sayede diye düşünüyorum.

Benim yazdığım senaryoda sizin düşünceniz nedir, avantaj/dezavantajlar ne?

NOT: Dezavantaj: Girdiğim işte şirket arabası verirlerse ve manuel olursa kullanamam bu senaryoda. Onun dışında aklıma dezavantaj gelmiyor. Araba alırsam otomatik alırım zaten. Araba kiralarsam da otomatik kiralarım.

Eee daha ne o zaman?

 
@e bana nick birakmamissiniz zalimler +1

sen zaten kafanda belirlemişsin. destek bekliyorsun.

bana kalsa ben de manuel al derim
  • dog day afternoon  (22.07.18 13:58:02) 
Ben sadece otomatik kullanan, manuele oturunca öylece kalan pek çok insan biliyorum, hayatlarını da normal bir şekilde idame ettiriyorlar, yani sadece otomatik kullanmaktan mütevellit bir sıkıntı yaşadıklarına şahit olmadım. Ha hepsinin ehliyeti manuel ama ehliyetleri sadece otomatik olsaydı da yine bir şey değişmezdi hayatlarında, o nedenle bi sıkıntı yaşamazsın diye düşünüyorum ben. Gerçi günümüzde "Abi erkek adam otomatik mi kullanır" diyen pek çok tip var, çevrende öyle birileri varsa tek sıkıntıyı onlar yaşatır o da önemli bir konu değil, sadece otomatik kullanırım manuelle işim olmaz diyorsan al gitsin.


  • angelus  (22.07.18 14:00:08) 
manuel al. zor değil.


  • fragile lady  (22.07.18 14:12:38) 
Sadece otomatik vites ehliyeti al kesinlikle. Inanılmaz kolay alması. Ben ikisini de denemiş ve en sonunda otomatik almış birisi olarak söylüyorum


  • graupel  (22.07.18 14:22:21) 
sendeki özgüven düşüklüğünün sebebini anlamadım. biraz tecrübeli biriyle tenha yer ve zaman ayarlayarak pratik yapacaksın alt tarafı.

sadece otomatik vites ehliyeti sahibi olmanın avantajlı bir tarafı yok. manuel al, manuel kullanmayı öğren. sonra istersen ömür boyu otomatik kullan.
  • zgrydn  (22.07.18 14:23:48) 
Manuel araba candır. Ben de 24 yaşında aldım ehliyetimi ve öncesinde hiç bilmiyordum kursta öğrendim kullanmayı. Gayet kolay ve eğlenceli bence gözünde büyütmeye gerek yok.


  • pastörizesüt  (22.07.18 14:25:06) 
Manuel olarak al. Ben geçtiysem sınavı bu dünyada herkes geçer. Endişe etme.


  • clones  (22.07.18 14:28:37) 
@zgrydn

Araba ve tenha yer yok işte :) Olsa ve pratik yapmış olsam bu duyuruyu açmazdım bile tabi.
  • Belchior  (22.07.18 14:33:21) 
manuel araba kullanmak sandığın kadar zor değil. kursta zaten belli bir saat eğitimini alacaksın hocan yanında olacak. hatta öncesinde kursa göre simülasyon eğitimi de alacaksın. korkma bu kadar


  • dog day afternoon  (22.07.18 14:35:49) 
yok yere bahane buluyorsun. en kötü özel ders alırsın.

yokmuş :(
  • zgrydn  (22.07.18 14:37:13) 
Öğren sürmeyi. Lazım olur.


  • bos gezenin bos ustasi  (22.07.18 16:01:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.