[]

HTML pratigi yapmalik website?

selam. online html kursunu bitirdim, bi yandan kodlarin bi kismini yerel dosyada calistim. fakat bi noktada insan tikaniyor. simdi ortaya somut bir sey koymak istiyorum. haybeye kod yazmak hic cekici degil. oyle bir site olsun ki, icerigi ve nasil gozuktugu onemli degil, html ile ilgili tum temel ogeleri barindirsin ve ben o siteyi kendi kafama gore bir icerikle bastan yazayim. 'herhangi bi siteyi yapsana' demeyin, hem cok vaktim olmadigi icin ayni seyleri tekrarlayarak gereksiz kod yiginina gomulmek istemiyorum hem de siradan bi site cokca css ve script ogesi de barindiriyor. eminim bunun bi yolu vardir ama internete yazdikca karsima hep 'nasil kod yazilir' gibi seyler cikti. nabayim ben?




 
istemedigin cozum aslinda ihtiyacin olan cozum. tum html/css tekniklerini ezberlemek degil ki ihtiyacin olan. gercek hayattaki projelerde kim hangi ozelligi nasil kullaniyor onu ogrenmelisin, onun pratigini yapmalisin. ben twitter facebook vs. anasyafalarini kodlayarak basladim mesela, sonradan yardimci oldugum kisilere de bunu onerdim. halihazirda olan bir seyin klonunu olusturmak en iyi kendini gelistirme yontemlerinden biri acemiyken. klonladigin sayfayi bir sekmeye, kendi html sayfani da yandaki sekmeye ac mesela. iki sekme arasinda gecis yapinca fark edilmeyene kadar devam et. 3-5 kere bunu yaptiktan sonra da bunu nasil daha efektif yaparim, vay bootstrap kullanarak nasil yaparim, css grid'le nasil yaparim flexbox'la nasil yaparim vs diye gelistirir uzerine koyarsin.


  • hjarteblod  (21.07.18 16:05:21) 
  • gezegen olan pluton  (21.07.18 16:41:03) 
getbootstrap.com

Kompleks olmayan basit ama işlevsel şeylere ihtiyacın var. Yukarıdaki şablonları inceleyebilirsin. Hatta öğrenme süreci boyunca bootstrap kullanabilirsin. Chrome developer tools kullanmayı en başta öğrenmelisin ama.
  • IncredibleMau  (21.07.18 16:55:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.