[]

Bench press hakkında detaylı sorular

1- bench presste konum çeneye doğru kaydıkça göğsün hangi bölümü gelişir?
2- tutuş genişledikçe (wide grip) göğsün hangi bölümü gelişir?
3- oturuş tam yatar pozisyondan (0 derece) oturuşa kaydıkça (45 derece incline) göğsün hangi bölümü gelişir?

son olarak bench pressi abartıp tavuk göğsü dediğim şişkin görünüme girip kendini seksi zanneden çok arkadaşım var. böyle olmak işin gerçeği istemem.

sorum: göğsü (karşı açıdan) genişletmek için hangi egzersize ihtiyaç var? lateral mi çalışmak lazım?

 
1: Çeneye doğru kaydıkça göğsün hiçbir yeri çalışmaz omzunu sakatlarsın.
2: Omuz genişliğinde tutmadığın sürece neresinden tutarsan tut göğüs komple çalışır, omuz genişliğinde ve daha dar tutuşlarda etki triceps'e kayar..
3: Incline bench press göğsün üst bölümünü çalıştırır (çalıştırdığına inanılır) fakat standart bench press çalışınca da yine aynı bölge çalışır bir şey değişmez.
  • angelus  (21.07.18 00:27:19) 
hangi açıda nerenin çalıştığını anlamanın en güzel yolu dokunmak bence hocam. iki kişi farklı tutuş açılarında ağırlık altına girecek diğeri hangi açıda nerenin kasıldığına dokunarak bakacak. biraz elleme oluyor tabi ama bence kağıt üstünde yazana göre hareket etmekten daha mantıklı :))


  • yorma beni  (21.07.18 12:07:41) 
genişletmek için incline pozisyonda dumbell fly öneriliyor.


  • a man alone  (21.07.18 12:33:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.