[]

hosting şirketi - çok önemli

merhaba arkadaşlar, nereden baksanız 10 yıldır kullandığım bir web hosting firması vardı, bugüne kadar sorunlarıma çözüm sağladılar hep bir şekilde. fakat işler büyüyünce sıkıntılar baş verdi. bugün 6-7 adet mssql database'ime ulaşamıyorum. zaten son günlerde kullandığım ip adresine management studio ile bağlayanmıyordum hızlı bir şekilde.

ekşide okudum yabancı tercih et falan demişler ama onlara baktığımda da hep mysql yazıyor. ayrıca paylaşımlı hosting vs. diyor pek aşina değilim bunlara. yani şimdi ben her ay ayrı ayrı ödeme yaptığım onca domainlere ve hostinglere toplu bir şekilde mi para ödeyeceğim? çünkü bu yabancı hostingler hep aylık ödemeli sanırım. ekşide yeterli kaynak bulamadım, google'da çıkanların da alayı reklam hiçbirine güvenemedim. işi bilenler fikir verirse ve bir windows hosting firması tavsiye ederse sevinirim.


 
eger gercekten kalici bir cozum ariyorsan Amazon Web Services altinda EC2 servisini arastir. Burada diger hosting sirketlerinden farkli olarak iki onemli konu cok kolay cozuluyor
1.Olceklenebilirlik: isler buyudugunde, yada da belli donemler icin uygulamanin ekstra kaynak (cpu, ram, storage) ihtiyaci olabiliyor. bunu cok kolay sekilde, ya da otomatik olarak ayarlayabilir sistemini yukseltip azaltabilirsin.
2.Ucretlendirme: ister sabit ucret, istersen server acik kaldigi surece, istersen de kullandigin cpu kadar ucretlendirme seceneklerinden birini secebilirsin. bu rakam aylik olarak kredi kartindan cekilir. bircok durumda da fiyati da ucuz. istedigin zaman da sunucuyu kapatip sozlesmeni sonlandirabilirsin.
  • emrahday  (20.07.18 12:49:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.