[]

Duyuru Kullanıcıları Neden Böyle?

Nasıllar?
Sorduğu bir soru üzerine özenli bir cevap yazıp gönderiyoruz ama çoğu teşekkür etmiyor hadi yazmak zor ama tik koymak da bir nevi teşekkür sayılır benim gözümde ama çoğu onu da yapmıyor. Ya da daha fena olanları var sadece onun istediği cevabı verenlere tik koyuyor. Gerisini sallamıyor. Ne biliyim biraz ayıp sanki bu tavır.
Keşke biraz teşekkür etmekten çekinmesek. Mutlu geceler.
Edit: aaa sadece teşekkürün silindiğini bilmiyordum ben ama dediğim gibi tik bir nevi teşekkür, cevabını gördüm anlamına geliyor benim dünyamda.

 
Guzel duyuru, en sevdiklerim:

Kodlama ogrenmek sacma degil mi? Sacma diyenlere tik var, egitimin onemini savunanlara yok.

Sinop'a gideyim mi? evet diyene tik var, hayir diyene yok.

Ona cicek gondereyim mi? evet diyene tik var, hayir diyene yok.

Otobusteki cocugu beni taciz ediyor ibne diye suclasa miydim? evet diyene tik var, hayir diyene yok.

Su ulkeye vize var mi? hayir diyene tik yok, evet diyene var ve o ulkeye vize yok!
  • Traveller  (19.07.18 23:07:55 ~ 23:17:00) 
Teşekkür ettiklerinde cevapları siliniyor.


  • angelus  (19.07.18 23:08:21) 
ben kullanıcıya göre cevap veriyorum ya da vermiyorum.


  • killerbee  (19.07.18 23:19:05) 
Ya aman bosver


  • kablelvuku  (19.07.18 23:20:06) 
burayı bu kadar ciddiye alma. ciddi bir platform değil.

yani bir süre vakit geçirince kimi ve hangi duyuruları ciddiye alıp almayacağını anlıyorsun.
  • AlsterWasser  (19.07.18 23:46:22) 
Acikcasi, kimsenin bana tesekkur edebilecegi aklima gelmedi. O yuzden, cok elzem bir bilgi olmadigi surece ben de tesekkur etmedim mesajla ya da baska sekilde. Tiki de tesekkur anlaminda gormedim; bilgi sorularinda "Bu dogru cevap", yorum sorularinda "Okudum ben bunu" olarak dusundum. Acikcasi, tiklere de bakmadim zaten. Insanlar aliniyor diye tik koyuyorum. Cevap yazarken biraz da icimi bosaltir gibi yaziyorum, o yuzden soran kisiye ben de tesekkur borcluyum o acidan. Ben burayi ciddiye aliyorum bir miktar ama ciddiye aldigim yani tikler ya da tesekkur degil.


  • aychovsky  (19.07.18 23:52:53 ~ 23:55:09) 
burayı ciddiye almak ayrı bir şey, buradaki insanların kibar olmadığını fark etmek ve bunun üzerinden toplumu genellemek başka bir şey. buraya gelmeyi becerebilecek medeniyet seviyesine erişmiş insanlar bile böyleyse sokaktaki insandan bir şey beklemeyelim o zaman.

kibar olmayı bilmiyor insanlar, görmemişler yani, birilerine teşekkür etmeyi bilmiyorlar. teşekkür etmek isteyen mesajla da eder, olay soruya cevap da değil. ayıp olduğuna katılıyorum, öğretilebilecek bir şey olduğunu da düşünüyorum. teşekkür etmek, minnet göstermek çok güzel bir şey arkadaşlar, lütfen teşekkür ediniz insanlara.
  • Bruce  (19.07.18 23:53:54) 
Herzamna Konu teşekkür değil orda, yanlış yorumluyor olabilirsini. Soru ve o Soruya verilen cevapların dogruluğu, işe yararlılığı, faydalılığı bence. Ben bu şekilde değerlendiriyorum. Soru bana izlicek bir film önerin ise teşekkür olarak yorumlayıp cevap verenlere teşekkür edebilirsin. Ama soru “şu şu oyuncunun oynadığı bi film vardı yönetmeni şuydu ismi neydi o filmin?” İse gelen cevaplardan hangisi dogruysa onu tiklersin ki okuyanlar da o dogru bilgiyi görebilsin. 5 cevap var 5i de tikli ve ben de duyuruyu o an okuyan biri olarak bilmiyorum o filmi tek tek filmleri mi araştırmam gerekecek gibi..
Herzaman teşekkür bekleme o yüzden :)

  • erty_ksk  (20.07.18 01:45:38) 
erty_ksk +1

Bana genelde ya hiç cevap verilmediği ya da öyle alakasız cevaplar gelmediği için tik atarım her cevaba, teşekkürü de sorumun altına erkenden eklerim daha sonradan sadece teşekkür edilmediği için.
Kendi yazdığım cevaplarda çok takılmıyorum.

Benim en sinir olduğum da yazdığı soruyu çabuk silenler.
Uzun uzun cevap yazıyorum "cevabla" diyorum soru yok.

En son geçen gün iki çok eski arkadaşına kitap almak isteyen birine cevap yazmıştım mesela linkler verdim önerilerde bulundum vs. Bayağı vaktimi aldı yani, bi yolladım soru uçmuş. Delirecektim sinirden.
  • mutekebbir  (20.07.18 06:21:46) 
Kesin bilgi gerektiren şeylerde, doğru cevap hangisiyse ona tik verilmeli bence de (@erty_ksk'nin de vermiş olduğu örnekteki gibi). Ama fikir soran şeylerde de @Traveller'ın dediği gibi saçma davranan tipler hala var maalesef. Eğer sen fikir danışmak için açmışsan duyuruyu, her kullanıcı da kendi mantık ya da zevk süzgecinden geçirerek cevap verecek demektir. Zevklerin uyuşmadığı ya da aynı pencereden bakılmayan cevaplar olacaktır ama bu "Hmm, aynı fikirdeyiz, al sana tik!" demeyi mantıklı hale getirmiyor. Bunu yapan duyurucular da zaten onaylanmak için açıyor o duyuruyu, fikir danışmak istediği için değil.


Ha, bir de ayrıca teşekkür edilmesi gereken cevaplar olduğunu da düşünüyorum. Bazen o kadar önemsiz bir soruya ya da soru soranın bile sanki çok önemsemediği bir konuya o kadar detaylıca cevap veren yazarlar var ki insanın bir tikten daha fazlasını yapası geliyor. (eksiduyu.ru)
  • m e b  (20.07.18 09:00:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.