[]

Bir ülkeye turist olarak gidip

sonrasında ben burada kalmak ve bu ülkenin vatandaşı olmak istiyorum desek bizi alırlar mı? alınanı duyan, gören, bilen, okuyan var mı?

edit : türk olarak düşünmeyin. suriyeli ya da ıraklı olarak da. bir italyan'ın abd'ye gitmesi ya da ne bileyim fransız'ın yeni zelanda'ya gitmesi gibi düşünün.


 
suriye’den sığınmacı olarak gidiyorsan mahkemesi şusu birkaç ay sürüyor, sonrasında çok küçük bi ihtimal kabul etme ihtimalleri var. türkiye’den gideceksen çok çok çok zor.


  • ben de  (19.07.18 22:53:26) 
xportant +1

ama kaçak çalışma diye bir şey de var. turist olarak gidiyorsunuz. kaçak olarak çalışmaya başlıyorsunuz. sigortasız, güvencesiz 5. sınıf işlerde.
  • iddaaci  (19.07.18 22:55:03) 
ortada geri gönderileceğiniz devlet diyebileceğimiz bir ülke (suriye, yemen gibi) yoksa kalırsınız, diğer türlü yakalandıktan sonra postalanırsınız, tabii bu işin hukuki açıkları ile yıllarca süren mahkemelerle bir şekilde kalanlar var, yalnız artık yasalar o kadar anlayışlı değil.


  • gezegen olan pluton  (19.07.18 23:01:15 ~ 23:02:32) 
Hiçbir ülke bir kişiyi ülkesine alıp haklar tanımak istemez aslında. Ama uluslararası antlaşmalar ve insan hakları kriterleri gereği belli durumlarda mecbur kalıp tamam diyebiliyorlar.

İlticacı olmanız için mesela BM'nin sizin ülkeniz hakkında güvenli olmadığına dair kararı gerekiyor. Bu durumda istemese de o ülke sizi ağırlamak durumunda ama şartları ülkesine göre değişiyor tabi.

Yine bu ülkeler eğer suçsuz olduğunuzu veya ülkenize dönerseniz ülkenizde işkence göreceğinizi, öldürüleceğinizi düşünürse sizi sığınmacı olarak alabilir. Bunu politik bir koz olarak da kullanırlar genelde (bkz: fehriye erdal)

Hiçbir ülkeye turist olarak gidip kalamazsınız yasal olarak.

Turist=ben geri döneceğim. Öbür türlü eğer kalma talebiniz olacağını düşünürlerse vize vermezler zaten.

Bunun haricinde kısa süreli çalışma izni alınabilen ülkeler var eğer üniversite diplomanız varsa(Talented migration). Kanada, Avustralya ikilisi en ünlüleri.

ABD'de zinhar gidip kalamazsınız hiçbir kurum size çalışma izni vermez çünkü amerika'da zaten mutlaka bir alternatifiniz vardır. Green card şart amerika için.

Bir de eğitim sonrası size kısa süreli çalışma izni verirler genelde. Eğer eğitiminizin bir kısmını o ülkede aldıysanız ve iş bulursanız kalabilirsiniz. Sonrasında iş durumunuz devam ederse çalışma izniniz uzatılır. Sonunda da permanent olur. En sonunda vatandaşlığa kadar gider, süre ülkesine göre değişir tabi.
  • bos gezenin bos ustasi  (20.07.18 06:28:28) 
Kimse dememiş ama evlenirsen eğer o ülke vatandaşı ile öyle bir hak yok mu?


  • xdenizx  (20.07.18 08:20:48) 
Evlilik ile elbette oturum alabilirsiniz. Ancak turist olarak gidip evlenip orada kalmak gibi bir durum çok fazla olası değil. Ülkesine göre değişir gene de. Evlenirsiniz, dönersiniz ülkenize vizeniz dolunca, dosyanız tamamlanır, konsolosluğa çağırıp mülakat yaparlar evliliğin gerçekliğine ikna olmak için. Sonunda da karar çıkar ve oturum izninizi alırsınız.

Hatta bazı ülkeler oturum iznini kendi ülkesinden vermeyi reddeder. Ülkeden her halükarda çıkıp bir konsolosluktan elden almak durumundasınız.
  • bos gezenin bos ustasi  (20.07.18 16:54:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.