[]

Dual WAN - failover - load balance özellikli router işe yarar mı?

merhaba,
işim gereği internet kesintisine pek hoş gözle bakamıyorum, bu sebeple bağlantıyı yedekleyebileceğim, ve birisi kesildiğinde diğerinden internete beni otomatik olarak çıkartabilecek bir yöntem var mıdır diye düşündüm. yoksa bilgisayardan bağlantıyı kesip bir diğerine bağlanmak kolay evet de böyle kesintisiz bir yöntem olur mu acaba diye merak ettim.
asus ac-52u veya ac-55u gibi lan portlarından birine wan muamelesi yaparak birincil wan'daki kaynak çöktüğünde diğerinden internete çıkabileceğim bir router araştırıyorum.
asıl olayım failover olduğu için load balance ile ilgili bazı olumsuz yorumları dikkate almalı mıyım bilmiyorum, veya failover kesintisiz bir geçiş yapmamı sağlayamayacaksa load balance başarılı mıdır, bu tür bilgiler edinebilirsem sevinirim.
başka bir ürün tavsiyesi olsa da olur, zaten asus'tan yana şansım çok yaver gitmedi şimdiye kadar. ev kullanıcısı sayılırım, zaten fiyatlar da coşmuş, bütçeyi patlatmadan yapabilir miyim böyle bir şeyi acaba?

bu tür olaylarda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirse çok iyi olur çok da güzel iyi olur.

 
Ben olamayacağını düşünüyorum. He şu olur mesela. İnternete çıkan router’ın atıyorum telekoma bakıyodur, onu farklı bir bacağından sol’e bağlarsın. O şekilde bir yedekleme olabilir. Ama trafiği manuel çevirmen gerekir. Farklı isp’lere bakan iki router daha mantıklı. Load balancer arkadaki sunucularını yedekler. İşine yaramayacaktır.


  • brad pitt  (19.07.18 19:35:39) 
Asus modemlerde 3g dongle yedeklemesi yapılabiliyor bildiğim kadarı ile ama dediğiniz zor göründü. Sadece ihtimal dahilinde iki farklı bağlantı birine wifi ile bağlanmak birine kablo ile bağlanmak bir çözüm olabilir belki.


  • atom karincanin torunu  (19.07.18 19:49:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.