[]

yetkili servis raconu

merhaba, motosikletimde bir problem oldugunu dusunuyorum (var mi emin de degilim) yetkili servise goturup "ya bunda boyle boyle birsey var" diye birakacagim. problem bulunursa zaten ucreti neyse verip yaptirilacak ancak kafama takilan birsey var:

1. bir problem cikmazsa, para isterler mi? (sonucta adamlarin vaktini alip bilgilerinden faydalaniyorum)
2. problem cikti ve ucreti de x diyelim. (ben yaptirmama karari alirsam, para odemem gerekir mi? bkz. 1 soru)

 
Otomobil için gittiğimde bir sorun yok dediklerine ücret ödemedim. Muhtemelen sizden ücret almazlar sorun yoksa


  • mezarkabul  (19.07.18 17:29:03) 
Otomobil için acil bir şey değilse periyodik bakımı bekliyorum. "Şurasına da bakar mısınız?" diyorum. Sırf bakmak için fazladan para istemediler hiç. Bİr sorun çıkmadığı da oldu.


  • burfak  (19.07.18 17:42:59) 
Motosikletin nedir bilmiyorum, ama yaz dönemlerinde motosiklet servislerinin çok yükü oluyor ve çat kapı gidince almazlar veya "bakın bakalım ne bulursanız" derseniz de "bir şeyler" bulurlar. Mesela bende Honda vardı ve yetkili servisler aynen böylelerdi.

Bence yetkili olmayan ve düzgün iş yapan servisleri bulun. Ankara'daysanız bir yeer önerebilirim...
  • malheiros  (19.07.18 18:44:23) 
Bizim tamirci kültürümüzde arıza tespiti için kolay kolay ücret alınmaz, tabi adam arızayı bulmak için saatler harcamadıysa.

Zaten motoru bırakmanıza gerek yok ki, gidip söylediğinizde kronik bir arızaysa bilirler zaten. Arıza değil de karakterist bir şey ise söylerler, yok arızaysa da bi tur atar öğrenmeye çalışırlar.

Nedir ki şikayetin? Belki biz de biliriz?
  • John Bloor  (20.07.18 08:58:20) 
ya ben gittigimde cok hos bir muamele ile karsilasmadim acikcasi, adam merhaba der demez direkt olarak randevunuz var mi dedi? hayir dedim yok o zaman yardimci olamayiz ama birsey danisabilirsiniz tabii dedi. asagida yazdigim problemi anlattim, bunlarda boyle bir problem yok bir yanlis kullanim sozkonusu ama birakmaniz lazim. onun icin de randevu almaniz lazim dedi.

motosiklet henuz 6000'de.
motordan (vites kutusundan oldugunu tahmin ediyorum) 1. ve 2. viteslerde 4bin devirdeyken iki metal plaka birbirine surtuyormus gibi ses cikartiyor, ozellikle yokus asagi inerken. debriyaji cekince ses yok. ust viteslerde viteslerde de yok. kalkista kafa falan sallama gibi problemler de yok.
  • bollocks44  (20.07.18 11:32:02 ~ 11:34:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.