[]

Spor hocalarına gıcık oluyorum

Hayatımın herhangi bir döneminde profesyonel olarak bir spor dalıyla ilgilenmeyi planlamadım, planlamıyorum ve planlamayacağım. Sadece sağlıklı olmak, genel itibariyle düzgün bir vücuda sahip olmak ve yaşlandığımda sarkmamak için spora gidiyorum. Onu da zaten zorla ve küfrederek yapıyorum. Spordan hiç keyif almıyorum. Buna rağmen spor salonumdaki hocalar beni çileden çıkarıyor. Ben haftada en fazla 2-3 defa gitmek istiyorum spora; onlarsa en az 3-4 defa gelmem gerektiğini söylüyorlar ve hatta kızıyorlar da. 3-4 defa gitmezsem olmazmış, yok bilmem ne. Ben spora bu kadar zaman ve enerji ayırmak istemiyorum. Bence gayet yeterli yaptığım.

Bir de adaptasyon programı kapsamında 2-3 aydır aynı hareketleri yapıyorum. Bu hareketler de bölgesel olarak hiçbir etki göstermiyor. Böyle olunca da spora devam etmek için bir motivasyonum olmuyor.

Böyle saçma dertlerim var. Sizce ne yapmalıyım? Spor programımı değiştireceğim zaten, orası net.

 
Kendine spor hocası trainer, pt vs. diyen kimseyi adam yerine koymuyorum kimse kusura bakmasın. Kendini bu şekilde pazarlayıp da gerçekten bir şey bilen kimseye rastlamadım henüz ülke topraklarında (gerçekten bilgili insanlar zaten kendilerini etiketlemiyor, aksine daha düşük bir profil sergilemeyi tercih ediyolar genelde; zira insanlarla da uğraşılmıyor bir yerden sonra).

Gelgelelim, söyledikleri şey haksız sayılmaz ama bakış açısı farklılığından kaynaklanıyor sorun. Onlar, ilerlemek için 3-4 gün gelmeni söylüyorlar. Sen ise, sadece aktivite olsun, hareket etmiş olayım diye düşünüyorsun. Onlar için sporun amacı seninkinden farklı olduğu için böyle bir anlaşmazlık doğuyor. Onlara da bunu bu şekilde ifade etmeye çalışabilirsin. Belki bu şekilde anlaşabilirsiniz.

Bu arada, 2-3 gün gitmekle de çok bir ilerleme veya değişim sağlayamayabilirsin ancak o 2 günü 3 günde sabitler ve o 3 gündeki antrenmanının hakkını verirsen o zaman yaptığın şeyin fark edilebilir bir faydasını da görmüş olursun.
  • skooma  (19.07.18 12:32:24 ~ 12:33:50) 
Spor hocaları pek gwrekli değil, eyvallah da. Sizin olayı değerlwndiriş şekliniz bemce hatalı.

Öncwlikle 2-3 gün gitmeyle istwdiğini eldw edwmezsin. Ki zaten sen de demişsin, bu bile sana işkence geliyor. Planlı programlı çalışıp vücudunda gelişme gördükçw motive olursun zatwn. Seninki bir nevi kısor döngü. Ama suç hocada değil sende.

Antrenman bilgin varsa zaten hocaya ihtiyacın olmaz. Sıfır bilgikisysen de, 3 ayda aetık bilgilenmiş olman ve tek başına amacını belirşeyip spor yapabilir duruma gelmiş olmalısın ya da olmalıydın.
  • mahone  (19.07.18 12:37:28) 
Ya onlarin derdi sana yurumek. Guzel fucut yap ki biz de yolumuz bulalim diye dusunuyorlar


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (19.07.18 12:39:45) 
-hocaların yüzüne gülüp beleşe pt alabilirsin. çok severler yavşamayı.
-vücut ağırlı ile çalışan birini bulup size eşlik edebilir miyim diyebilirsin. veya ima edip yanaş gerisi gelir zaten. ben bu zamana kadar 3 kızı çalıştırdım hepsi de çok güzel inceldi. işkence etmeyi sevdiğim için çalıştırıyorum kızları, güzel efor sarf ediyorlar ve verim alıyorlar. uyuz uyuz mekik çeken kıza döndüre döndüre 5 dk plank yaptırıyorum aralıksız, beyni zonkluyor ama limitini de görüyor.
-haftada gidilen gün sayısı keyfi olmalı evet ama her seferinde aynı şeyi yaptığın için de sıkıcı gelmesi çok normal. ben 2 gün spor 2 gün bisiklet 1 gün sinema haftasonu tatil şeklinde yapıyorum. haftaiçi beslenme pür dikkat, haftasonu serbest, gerçi çöp gıda sevmiyorum ve yemiyorum yine de.
-sonuç: sevmediğin şeyi devam ettiremezsin. spor yapmanın tüm olayı devamlılık. sevdiğin şeyi bul.
  • hasmetizm 2046  (19.07.18 12:52:50) 
3 gün ok ama düzgün ve fit vücuda sahip olabilmek veya işte sarkmamak için 2 gün az gerçekten.

Ben artık 6 senedir salona gittiğim için birçok şeye şahit oldum ve hocaların tarafından da bakmaya başladım. Onlar da çeşit çeşit insanla uğraşıyorlar sonuç olarak. Haftada 1 salona gelip (o da grup dersine) sonuç bekleyen, sonuç göremeyince dersi veren hocaya suç bulan ve kavga eden insan bile gördüm. Ha uyuz hocalar da var gerçekten ama onlardan hep uzak durdum.

Kendini iyi ifade edememiş olabilirsin yani adam/kadın itici olduğunun farkında olmayıp tamamen motivasyon amaçlı yaklaştığını düşünüyor olabilir.

Spordan keyif almıyor olmak da zaten başka bir sorun, zorla yaptığın şeyde ne kadar başarılı olabileceksin ki.

Bence kesinlikle programını değiştirmelerini söyle. Başlangıç programı ile pek bir yere varılmıyor. Bizde antrenman programları 18 antrenmanlık oluyor. 2-3 ay aynı şeyi yapmak geliştirmez gerçekten.
Diğer taraftan, ağırlık çalışmak zaten sıkıcı. Grup dersleri varsa onlara mutlaka katılmanı öneririm, pilates, zumba,steps, taebo, hiit vs vs. Veya koşu, bisiklet yapabilirsin. Spinning dersleri de çok zevkli oluyor. Bence bunlar senin amaçların için yeterli olacaktır.
Kolay gelsin.

Ha bir de amaçlarının yürümek olduğunu düşünmüyorum, adamlar özel ders kasıyorlar, asıl parayı özel derslerden kazanıyorlar çünkü, müşteri kazanmaya çalışıyorlar.
Asıl yürüyenler diğer üyeler oluyor genelde.
  • peggy  (19.07.18 13:15:31 ~ 13:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.