[]

Kimseye hayır diyememem

www.eksiduyuru.com

yukarıdaki duyurumdaki sorunun aynısını iş arkadaşıma sordum fikir verebilir diye.

kız hemen "benimle niye gitmiyosun?" dedi. önceden de birlikte bir yerlere gitmeyi teklif etmişti haftasonu.

kendisini çok seviyorum ama ben yalnız gitmek istiyorum. hatta belki orada arkadaşlarımla buluşurum. böyle desem, alınır gücenir kesin. böyle bi şeyle karşılaşınca "ehe ehe tabi gidelim ya" diye kalıyorum. ben mal mıyım? :(

nasıl düzelticem bu huyumu? birçok insan bu problemi yaşıyor biliyorum.

 
"Senle de yaparız program." der geçiştirirdim sanırım. Ama tabii geçmiş artık.


  • monogram  (19.07.18 09:00:05 ~ 09:00:34) 
Tabi gidelim de; ama sonra üstüne yat. Ondan özel bir çaba gelmedikçe salla.

Diğer yandan da, valla hocam bazen reddetmek yerine geçiştirmek iyidir. Direkt hayır yerine "yaa tabi olur" de geç.
  • lcha  (19.07.18 09:29:41) 
Hayır diyememek genel olarak sevilmeme endişesinden kaynaklanıyor, karşımızdakinin aklini okuma ve ufak problemleri felaket senaryosu haline getirme de eşlik ediyor duruma. Mesela bu durumda arkadaşınız böyle bir şey sorduğunda ona hayır derseniz, çok kirilacağı, alınacağı, arkadaşlığınizin bozulacağı hatta sizi artık sevmeyeceği ve bunu da başkalarıyla paylaşacağı gibi düşünceler saniyenin onda birinde aklınızdan geçiyor. Bunlar otomatik düşünce ama değiştirilebilir. Mesela belki de sizin dusuneceginiz kadar kirilmayqcak, kirilsa da sizi sevmemezlik etmeyecek vs. Böyle şeyler sorulunca panik olmadan kendinize düşünmek için bir iki saniye tanıyın v gerçek hissinizi çok bodoslama olmadan ifade edin. Örneğin, bu çok guzel bir fikir, başka bir zaman muhakkak yapalım ama uzun zamandir yalnız başıma gideceğim bir tatilin hayalini kuruyorum. Buna ihtiyacım var, beni anlayacağını biliyorum;)
Tabii bundan sonra da kırılma vs olursa o durumu da sirtlanmaniz,bununla baş etmeniz gerekiyor. Bunu çözmek yerine çin taviz vermemelisiniz. Başka bir konu üzerinden gönlünü alabilirsiniz belki ama hayır hayır kalmalı.

  • red g  (19.07.18 09:33:53) 
benimle git^^

bende de vardı, hala arada yapıyorum ama taktik şu: "fake it until you make it". başta garip gelecek ama şakayla karışık ters cevap ver. sonra bir bakmışsın hayır demek daha kolay olmuş. BEN BÖYLEYEM maskesi altında hötle yani. kibarca yapmaya kalkarsan alışamazsın yine her söylenene boyun eğersin.
  • nonik  (19.07.18 09:38:55) 
Böyle durumlarda olayı zorlaştırarak karşı tarafı vazgeçtirmeye çalışıyorum. mesela "ama bak ben otele gitmeyeceğim her gün sokakta yatmayı planlıyorum." "restorana da gitmeyeceğim sokak yemekleri ile takılacağım" gibi. karşı tarafın hoşlanmayacağı şeyleri yapacağımı söylüyorum, kendileri vazgeçiyor genelde. biraz manipülatif ama iş yapıyor.
hatta "hemen sat tabi" diyip üste çıktığım bile oluyor. :)

Ben de direk reddedemiyorum malesef. ya da tabi olur diyip geçiştiremiyorum.
  • diyanet takvimi  (19.07.18 09:39:14 ~ 09:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.