[]

Okuma tarzları

Selamlar,

Kitap okurken nasıl davranıyorsunuz? Hızlı bir okur musunuz? Heyecanla bitiriyor musunuz? Kitaba göre de değişiyordur tabii. Her yerde kitap okuyabiliyor musunuz yoksa yalnızca odanızdayken mi odaklanabiliyorsunuz?

Kendi adıma eskiden elime aldığım bir kitabı bitirmeden bırakamazken artık bir bölüm geçtikten sonra üzerine düşünmek istiyorum, 3 gün sonra diğer bir bölümü okuyorum.

Üzerine düşünmek güzel ama çok yavaş ilerliyorum gibi geliyor eskisine göre.

Sizlerin okuma tarzlarınız nasıl merak ettim.

Teşekkürler.

edit: imla

 
her yerde okurum
üzerine düşünmem
üzerine düşünülecek yerlerin altını çizerim. kitap bittikten sonra deftere geçiririm. geçirirken düşünürüm.
sonra o deftere ara ara döner bakarım. okudugum tüm kitaplar için
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (19.07.18 08:43:15) 
Romanları sadece odamda yatağımda uzanırken okuyabiliyorum. Sadece romanı okumak için uzanıyorum, uyumak için değil yani. :)
Ama mesleğimle ya da hobilerim ile alakalı kitapları sadece masaüstü bilgisayarımda koltuğumda bir şeyler içerken okuyabiliyorum. Çünkü bilmediğim bir şey olursa ya da daha derinine girmek istediğim bir alan olursa anında onunla ilgili başka makalelere bakmak, oralara dalıp sonra tekrar kaldığım yere dönmek daha keyifli oluyor.

not: romanları da telefonumdan okuyorum. eskisi gibi kitap dergi gibi basılı metinleri okuyamıyorum. niyesini bilmiyorum.
  • diyanet takvimi  (19.07.18 08:51:33) 
uzun bir süredir üzerine düşünmeli kitap okumuyorum, okuyamıyorum. sürükleyici veya merak uyandırıcı şeyler okuyorum bir süredir ve onları parça parça okumayı hiç sevmiyorum, bir oturuşta 1-2 saat okuyamayacaksam hiç başlamıyorum bile genelde. okuma hızı üsluba göre değişebiliyor ama acele etmiyorum.

odamda okuyamıyorum, dışarıda sakin bir yerde okumaya alıştım. aslında dış sesler rahatsız ediyor ama odamda da uykum geliyor, o yüzden dışarıda kulaklıkla hallediyorum genelde.
  • Bruce  (19.07.18 09:11:32) 
Romanı öyküyü her yerde okurum, eskiden sürükleyici romanları sabahlara kadar okuyup bitirirdim artık dikkatim çabuk dağılıyor, uzunca öyküleri bile bir seferde bitiremiyorum.

Kurgu dışı kitapları sessiz yerlerde (ama tam sessiz değil, kütüphanelerde hiç okuyamam mesela. white noise olsun) okurum, okuma amacıma göre hızım düşer, not ala ala okuyabilirim. Altını çizmem, kitabımın altını çizeni döverim. (Dövemem ama gidip kitabın temiz bir baskısını almaya kalkışabilirim imkânım varsa.)

Her tür kitapta bloguma yazmak üzere Evernote'a notlar alırım. Fakat artık çok az ve çok yavaş okuyorum, dikkat dağıtan çok şey var. :/
  • kobuzchu kiz  (19.07.18 11:37:58) 
Hızlı bir okurum.
Her yerde kitap okurum.
Okuyup bitirdikten sonra üzerinde düşündüğüm kitapları sonra bir defa daha okuyorum.
Yine de - hayat gailesi- eskisi kadar çok kitap okuyamıyorum. Bir de son dönemde polisiyeye çok sardım. Konumuzla direkt ilgisi yok ama polisiye üzerinde uzun uzun düşünme gerektirmiyor.
  • SiyamkedisiZorro  (19.07.18 11:57:41) 
Maalesef hizli okuyorum, aliskanlik, hic istemesem de. Lisans egitimimden kalma aliskanlik, not alarak ve altini cizerek okurum, kimse de benden odunc kitap istemez bu nedenle.

Disarida okumayi seviyorum, trende, parkta ozellikle. Otobüs disinda cogu yerde okuyabilirim.
  • buf-e kür  (19.07.18 12:19:10) 
Her gün min. 30, max. 90 sayfa okuyorum.
Yeşillikler arasında 1-2 favori noktam var, kışın bile çıkıp oralarda okudum. akşamüstü 6-8 arası çıkıp, güneşi batırmadan dönmeye çalışıyorum.
Yoğun bir gün olacaksa yolda da okurum ama aynı keyfi vermez.
Okuma hızı yazının diline(türkçe-ingilizce), akıcılığına ve benim o günkü keyfime bağlı. genelde hızlı okumayı seviyorum diyebilirim yine de.
  • filmlovepenguin  (20.07.18 00:12:58) 
Yolda sesli kitap dinliyorum ben, uzun zamandir okudugum kitap sayisi 2 sanirim. Yolda sesli kitap dinliyorum ve dusunme gerektiren kitaplari birkac kere dinledim. Arada durdurup dusunuyorum. Olaya dayali romanlari ise bir kere dinliyorum, kacirdigim yer olursa geri sarip dinliyorum.


  • aychovsky  (20.07.18 00:15:48 ~ 00:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.