[]

whatsapp web'e telefon bendeyken nasıl girilebilir?

bugün telefonuma bir bildirim geldi (aşağıya ekledim). bir macos'tan whatsappa giriş yapıldığına yönelik. telefon elimde, bilgisayarım önümde (toshiba). ve whatsapp web'e olağanüstü bir durum olmazsa girmem. çevremde macos yok. en son aylar önce arkadaşın macos'unda internetten bir şeye bakıp çıkmıştım, macos'la ilişkim bu kadar. bu nasıl mümkün olabilir? nasıl girebilirler? mühendis arkadaşlar teknik altyapıya göre bunun imkansıza yakın olduğunu söylüyor. o zaman başka bir hata mı vardır nedir bu? bilen/başına gelen var mıdır?




 
telefonun olmadan imkansız. veya birisinin uzaktan telefonun üzerinde hayvani bir kontrole sahip olması gerek. senin başına gelip buraya yazana kadar ortalık yangın yerine dönerdi.

"telefon bendeyken" kısmından emin misin? bütün ihtimalleri düşündün mü?
  • celeron 300a  (19.07.18 01:01:24 ~ 01:01:56) 
benim de pek aklima yatmadi (yazilimciyim) telefon sendeyse, senin hesabin sadece senin telefonda aktifse, telefon yanindaysa boyle bir sey olamamasi lazim.


  • robokot  (19.07.18 01:38:33) 
telefon gün boyu elimdeydi. evde başka kimse de yoktu. sadece bir şey geliyor aklıma ama ne kadar makul bilmiyorum o da şu ki: telefon zaman zaman VPN'e bağlanıyor. VPN böyle bir şeye sebep olabilir mi? telefondan Whatsapp'a girince sanki MacOs'tan girmiş gibi gösterebilir mi?


  • vitativ  (19.07.18 01:53:59 ~ 01:55:06) 
yani... bugun o saatte mi girdin? mesaj falan attiysan girince bir kontrol et. Bugun whatsapp web'e girmediysen orada gozukmemesi lazim. VPN normalde boyle bir seye sebep olmaz cunku VPN ile telefonun arasindaki baglanti sifreli ama daha onemlisi telefonun ve whatsapp arasindaki baglanti da sifreli. yani VPN telefonunla whatsapp arasindaki veya browser ile whatsapp arasindaki paketleri inceleyip degistiremez (kendini mac os olarak gostermesi icin bu paketleri degistirebilmesi lazim). bugun hic girdin mi sen whatsapp web'e?

o yuzden bilemedim gercekten.

macos 10.10.1 de gorece eskice bir macos surumu. 2014'de cikti yani. o yuzden cevrende bir 20 saniyeligine telefonunu masadan falan alip login olabilecek ve macos kullanan biri varsa onun macos surumunu kontrol etmek isteyebilirsin. macosta tepede her zaman bir menu vardir, en solda da elma logosu vardir. yani ekranin en sol ustunde. ona tiklayip "hakkinda" veya "about this mac" e basarsan cikan pencerede surumu yazar 10.10.1 veya 10.12.4 vs. seklinde. cevrende bir makinede 10.10.1 surumlu macos varsa o bilgisayardan bir sekilde giris yapilmistir diyebiliriz.
  • robokot  (19.07.18 02:01:09 ~ 02:02:02) 
hayır hiç giriş yapmadım. çevremde akşam 8'e kadar tek bir adet insan bile yoktu o yüzden bu kadar eminim kimsenin dokunmadığına :) teknik olarak bu kadar imkansız bir şey nasıl mümkün oluyor anlayamıyorum. yani doğal olarak isteğim dışında mesajlarımın görülmesini istemem, mail falan mı atsam ki? ciddi bir sorun çünkü.


  • vitativ  (19.07.18 02:17:45) 
soyle olabilir belki... whatsapp web pek kullanmadigim icin bilmiyorum, bir bilgisayardan login olundugunda kendi otomatik logout oluyor mu? belki bu macos logini baska bir zamanda baska bir gunde oldu. o gunden beri acik. dikkat edersen login tarihini degil "last active" tarihi ve saatini veriyor. yani bu login gecen hafta yapilmis olabilir, mesajlara en son bugun bakilmistir belki? sen de bugun farketmissindir? yakin zamanda aktiviteye bakmis miydin?


  • robokot  (19.07.18 02:28:47) 
yok hayır, hiç MacOs'tan giriş yapmadım şu ana kadar.


  • vitativ  (19.07.18 03:10:06) 
yok demek istedigim belki biri bir anlik telefonunu alip acip ekrana tutup kendi bilgisayarindan girmistir, o gunden beri de ara ara bakiyordur, en son da bugun.


  • robokot  (19.07.18 03:26:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.