[]

Doktora öğretmene saldırılar neden gündem oluyor?

Ekşisözlük de baktım doktora yapılan saldırı entrysi ilk 5 de populer, gazetelerde manşet.

Benim anlamadığım neden böyle? Bu mesleklerin ne özelliği var?
Yani insana saldırı kötü birşey hiçbir meslekden insana saldırı olmasın, hepsi cezalandırılsın.

Ama ben hiç mühendise saldırı, garsona, çöpçüye, muhasebeciye saldırı diye gündem duymadım.

Saldırılar gündem okuyorsa bu mesleklerde gündem olsun, olmuyıorsa doktor öğretmende gündem olmasın.

Dün Nilüfer turizm acentasındaki birine saldırı oldu. Ekşisözlüğe baktım kimse "bişetçi emekçiye" saldırı diye entry açmamış. Niye yani?

 
nilüfer turizm acentasındaki birinin değiştiremeyeceği bir sebepten ötürü kafasında kaldırım taşı mı kırılmış?


  • neverlose  (18.07.18 21:24:06) 
Ögretmenlere ve Doktorlar toplumda kaybettikleri saygınlarını vermeye çalışıyorlar. Ama başarılı olamıyorlar. Dahası daha da nefretle karşılaşıyorlar.


  • paudi  (18.07.18 21:26:08) 
Sağlık sektöründe şiddet olayları artık rutine bağladı. Bu insanlar kutsal bir meslek yaparken şiddet görüyorlar. Sağlık sektöründe çalışan insanlar da artık bıkmış durumdalar haliyle ve dayanışma içinde bunu dile getiriyorlar gündem oluyor.


  • thewhitewolf  (18.07.18 21:28:17) 
sanirim en fazla saldiriya ugrayan meslekler onlarinki.


  • tomcruise  (18.07.18 21:37:42) 
bilet satan adamla can kurtaran adam bir mi. bilet satmak icin 10 yilarca okumak, omrunu heba etmek gerekiyor mu.

valla firsatini bulsam mese odunuyla girisecegim bir suru doktor oldu ama, bu durum doktorluk mesleginin kutsalligini azaltmiyor.
  • arnatuile  (18.07.18 21:57:02) 
Medya her zaman satabileceği haberin peşindedir. Mesele insanların duyarlılığını kaşımaktan ibaret. Yoksa bunlara faydası olmayan kilisenin papazıyla bir dertleri yok.

İnsanlarda ne kadar duygu uyandırırlarsa algıyı da o kadar yönetiyorlar. Ne kadar algı yönetirlerse o kadar güçleniyorlar...

Medyada şunu da duymazsın: '2'si erkek 3 kişi kayboldu!'
Bunun yerine şunu duyarsın: '1'i kadın 3 kişi kayboldu!'

Kadın, çocuk veya diğer 'dezavantajlı kimseler' özellikle vurgulanır ki insanların duyarlılığı kaşınsın vs. Duyarlılığı kaşıma fırsatı varken '3 kişi' deyip geçmezler.

Bu çerçevede baktığında 'kutsal meslekler'i yerine getiren kimselerin haber değeri var.

Birkaç yabancı kanal dışında mühendislere, bilgisayar programcılarına veya mimarlara yönelik programlar da yok ya da bu mesleklerden insanlar kanallarda yer bulamıyor. Buna karşılık akademisyenlere ve doktorlara ekranlarda 'yetkin oldukları konularda' sürekli bir şeyler danışılıyor.

Medyanın derdi başı tamamen para ve güç. Doktorlar ve akademisyenler de 'otorite gücü'ne sahipler. Medya bunları kullanabiliyor. Hepsini de değil tabi, istediği mesajı verecek akademisyenleri ve doktorları seçiyorlar.

vs. vs. vs.
  • idexo  (18.07.18 23:04:27) 
Doktorluk özel bir meslek ve çok uzun yıllar boyunca insan yatırımı gerektiriyor. Bu adamların motivasyonunun kaybolması herkesin sağlığını tehlikeye atacak bir olay çünkü.


  • roket adam  (18.07.18 23:13:56) 
Sorun bu yukarıda yazılanlar. Yok doktorluk özel bir meslek yok öğretmenlik kutsal meslek ama bilet kesmek öyle değil. Afedersiniz de siktirin ordan.

Kutsal meslek yoktur, hayatta kalmak için çalışmak vardır. Babanızın hayrına yapmıyorsunuz hiçbir işi. Kutsallık atfedip durursanız her boka, bu mesleğin mensupları da peygamberliğini ilan eder, tanrı kompleksiyle yaklaşır insanlara sonra kafasında kaldırım taşını kırarlar.

Kimse toplumda bir diğerinden üstün, yüce, kutsal falan değil şunu bi anlayın. Baktığın hastadan daha iyi falan değilsin. O sana sen ona saygı duyacaksın default düzeyde. O sana sen diye hitap etmiyorsa sen de ona etmeyeceksin.

İnsanın canı yanmış, adrenalin tavan iken gevrek gevrek konuşursan 4 dil bilen, üni mezunu adam da gelir döver seni ki husumetim oldu birden fazla kez doktorlarla. Uzun uzun yazmayacağım hepsinde de doktorun yavşaklığı yüzünden oldu.

Doktor kutsal, polis asker kutsal, öğretmen çok önemli ama bakkal bok yesin. Var mı öyle dünya? Madem kutsal meslek tapınakta yatıp karın tokluğuma çalışsınlar.

Mesele şartların kötülüğü ise meslek odalarınız var, ekonomik gücünüz ve yaptırım şansınız var. Doktor 1 saat grev yapsa millet kırılır hastalıktan. Çalışma saatinizi de, izninizi de ona göre alırsınız. Örnekleri dünyada mevcut.
  • bos gezenin bos ustasi  (19.07.18 06:28:12) 
@bos gezenin bos ustasi'na kısmen katılıyorum.

İnsanların çoğu bu mesleklerin kutsal olduğunu düşünüyor. Daha değerli ve daha önemli bir iş yapıyor olabilirler ama sonunda para kazanıp evini geçindirdiğin şey benim gözümde asla kutsal değildir. Bu kadar acıtasyona gerek yok.
  • piremses  (19.07.18 07:35:14) 
İşlerini yaparken saldırıya uğradıkları için haber oluyor bence, aynı doktor trafikte kavga ederken kafasına parke taşıyla vursalar bu kadar problem olmaz. Ama adam işini yaparken yaptığı iş beğenilmediği için saldırıya uğruyor, bu diğer mesleklerde yok ya da çok az.


  • John Bloor  (19.07.18 10:44:39) 
Tamamen @John Bloor'un dediği gibi. Biletçiye otobüs dolduğu halde bilet kesilmedi diye saldıran duymadım mesela ben. Bakkala sigara bitti diye saldıran da duymadım mesela. Doktorlar işlerini yaptığı halde, imkansızı başaramadıkları için dövülüyorlar. Sorun orada. Sanki doktorlar keyiflerine göre hasta seçip "şu ölsün, bu sağ kalsın" diyorlarmış gibi davranılıyor, "x iyileşmezse/ölürse sen de ölürsün" diye tehditle çalışıyorlar maalesef. Yoksa doktorları birey olarak övecek değilim. Kişiden kişiye değişiyorlar.

Kaldı ki "insanların hayatını etkilemek, hayat kurtarmak, birilerini iyileştirmek, korumak vs." düşüncesi ile idealist bir amaçla, toplum iyiliğine faydalı olan meslekler oldukları için "kutsal" bunlar. biletçilik, bakkallık, garsonlukta idealist ya da yukarıda yazılan şeyler gibi insan hayatına doğrudan etki eden şeyler değiller. Yoksa vergilendirilmiş her kazanç kutsaldır.
  • nawar  (20.07.18 14:22:28) 
twitter.com

Valla onu bilmem. Bu kafadaki adamları hangi ülkede olursa olsun, hang mesleğe sahip olursa olsun döverler. Bana şimdiye kadar hep iyi doktorlar geldi ama şu sosyal medya doktorlarından bıktım artık.
  • eazy  (20.07.18 14:42:16 ~ 14:45:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.