[]

Büyükelçilikte randevum var, nelere dikkat etmem lazım?

Aile birleşimi için oturma iznine başvurcam, ülke İsveç. Çarşamba gününe gerekli evrakları tamamlayıp gelin diye randevu verdiler.

Daha önce bunu yapan var mı? Evraklar için internet sitesine baktım ama ek olarak belediyeden, nüfustan vs. bişeyler götürmem gerekiyor mu?

Eksik evrağım çıkarsa ne olur?

Neler sorarlar?

Edit: Bu randevu elden başvuru yapmam için verildi. Daha yeni başvurscsğım yani.

 
başvuru belgelerinizde neler var? biz almanya için olana başvurduk. mesela orada nüfustan alınan ve kaymakamlıkta apostil onayı alınan formül b (evlilik) ve vukuatlı nüfus kayıt belgeleri vardı. onun dışında pasaport, başvuru formu, eşinizin orada yaptığı işe ait kontrat vs.

biz birlikte başvurduk ekstra bir soru sormadılar. size muhtemelen kimin yanına gidiyorsunuz, onun işi, ne yaptığı vb sorular sorabilirler.
  • kaputt  (18.07.18 16:15:54 ~ 16:16:02) 
@kaputt mailde yönlendirdikleri sitede bunları istemişler. Ben detaylı bilgi için mail attım az önce, yarın cevaplarlar sanırım. Apostil şerhi falan isterler mi ki :/ yapması uzun sürüyor mu?

• Evlilik belgesi
• Evliliğinizin menşei / kendi ülkenizde kayıtlı olduğunu gösteren bir belge (İsveç'te bir sivil kayıt sertifikasına eşdeğer)
• Birlikte yaşadığınızı gösteren bir belge (bir kira kontratı veya ortak oturma belgesi için satış belgesi veya İsveç'ten başka bir ülkede yaşayan insanlar için geçerlidir)
  • megalomaniac  (18.07.18 18:29:22) 
evlilik belgesi ve evlilik menşei dedikleri, nüfustan alınan formül b kağıdının kaymakamlıkta apostillenmiş hali.
yine almanya için konuşuyorum, bizim evlilik cüzdanları almanya'da geçerli değil. formül-b belgesi birçok dilde yazılıyor, apostil de yurtdışında geçerli bir onay.
o nedenle bence bunu alın. biz beşiktaştaydık orada nüfus müd. ve kaymakamlık aynı binada zaten çok hızlı aldık uzun süren bir şey değil. hatta gitmişken belki gerekir bir iki tane alın :)
birlikte yaşadığınızı belirten belge de nüfustan alınabilir yine ama bence onu da geçerli olması adına apostilletin.
bir de mesela nüfus örneğinin almanca çevirisini yaptırdık biz ki anlaşılsın yoksa o belge türkçe veriliyor.
ama formül-b'de buna gerek yok.
  • kaputt  (19.07.18 07:54:22) 
İyi de biz birlikte yaşamıyoruz ki ?! Zaten aile birleşimine başvurmamızın amacı da birlikte yaşayabilmek :)

Mailime verilen cevap da çok hoş, belgelerle ilgili detaylı bilgi istemiştim, bu tür sorularınıızı Türk makamlarına sorunuz, İsveç büyükelçiliğinin bu konuda bilgi verme yetkisi yoktur demiş shhshaksl yahu belgeyi sen istiyorsun, kime soracağım ozaman???? Sinirlendim
  • megalomaniac  (19.07.18 10:24:38) 
haklısınız biz tabii birlikte başvurunca burada birlikte yaşıyorduk. ama bizden sadece tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği istendi. birlikte yaşadığımıza dair belge istenmedi. zaten evet herkes bizim gibi aynı anda başvurmuyor, eşlerin biri arkadan geliyor, dediğiniz gibi çok saçma onu istemeleri.

siz randevuyu bir kurum aracılığıyla mı aldınız. bizde hem alman kons. kendi sayfasında detaylı liste var hem de idata'dan randevu alınıyor, alındığında idata da başvuru tipine göre tüm gerekli belgeleri gönderiyor, bu tarz sorularınız olursa cevaplıyor.
  • kaputt  (19.07.18 10:29:14) 
Ben de şimdi tam vukuatlı nüfus kayıt örneği almaya gidiyorum.
Büyükelçiliği aradım, randevu almam gerektiğini ve mail ile alabileceğimi söylediler, mail attım cevap olarak randevu verdiler.
Biz evliliğimizi zaten isveç'te tanıtmıştık bu yüzden apostil gerekmez sanıyorum.
Konsolosluğa ben hiç gitmedim, eşim isveçtekine gitti, oraya da sormuştuk gerekli evrakları, hazırladı bana gönderdi. Form dolduduk.
Umarım eksik çıkmaz...
sizin oturma izniniz çıktı mı?
  • megalomaniac  (19.07.18 11:00:19) 
nüfusa gidiyorsanız bence ne olur ne olmaz formül-b evlilik belgesini de alın. zaten ücretsiz hepsi bulunsun elinizde.

maalesef hala bekliyoruz, 2 hafta oldu.
  • kaputt  (19.07.18 11:02:51) 
Çok teşekkür ederim:) A formu, B formu, vukuatlı nüfus kaydı hepsinden verdi memur. Yine de eksik çıkarsa ankaradaki nüfustan gidip alabilirsin dedi.

Tahmini ne kadar sürer diyolar size, çevrenizde başvuranların ne kadar sürede çıktı? Benim bi arkadaşımın bu sene çıktı, 8 ay sürdü norveç için.
  • megalomaniac  (19.07.18 11:49:21) 
benim iş başlangıcım 1 eylül. en uzunu 10 hafta oluyor galiba.
normalde birkaç güne alan arkadaşlarım var ama bende bir eksik olduğu için o kadar hızlı alamadım. ama 4-6 hafta içinde gelir diye bekliyorum inşallah bayrama kalmadan.

  • kaputt  (19.07.18 12:29:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.