[]

Sterlin? büyük 50 pound sterlin ile yenisinin farkı nedir?

bankadan bir miktar sterlin aldım boyutu büyük. bir de yenileri çıkmış yırtılmaz polimerli vs. bir sıkıntı olur mu? ingilterede harcarken kabul etmeme vs durumları nedir?




 
Ediyorlar her türlü.
Eskileri tedavülden kalkmadı henüz.

  • cakabo  (18.07.18 15:10:54) 
50 poundu bilmiyorum ama geçenlerde Londra'da eski 10 poundu kabul etmediler. Bankadan yenisi ile değiştirdim.


  • kaptan memo  (18.07.18 16:46:58) 
5 ve 10 poundların eskileri kabul edilmiyor. Dediğiniz gibi yanmaz yırtılmaz olanlar kullanımda artık. Metal 1 poundlar da aynı şekilde. Eski mat, yuvarlak olanlar yerine parlak, köşeliler geldi. Yine yuvarlak tabi ama köşeli gibi. Eskilerden elinizde varsa da sorun değil, herhangi bir bankaya girp değiştirebilirsiniz.
Elinizdeki 50 poundluk banknot koyu turuncuysa sorun yok. Boyut olarak da paranın değeri arttıkça boyutu da büyüyor. Dolayısıyla 50liğin diğerlerinden büyük olmadı normal.

  • a man who walks alone  (19.07.18 05:24:45 ~ 05:27:04) 
@a man who walks alone kırmızı olanlardan. hiç bilgim olmadığı için tam ne bilgi veremedim.


  • mikahakkinen  (19.07.18 08:43:30) 
goo.gl

Bu işte. Buysa sorun değil. Daha da eskiden kalmaysa poundun 1 küsürlerde gezdiği zamanlardandır. Büyük kazandınız tebrik ederim :)
  • a man who walks alone  (20.07.18 04:29:35) 
@a man who walks alone aynen ondan var sağolasın.


  • mikahakkinen  (20.07.18 08:43:44 ~ 08:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.