[]

Ev yapımı fıstık ezmesi

Herkese iyi geceler,
Bilindiği üzere, fıstık ezmesi, kalori değerleri, yüksek protein ve lif içeriğiyle sporcunun dostu bir yiyecek. Türkiye piyasasındaki hemen hemen her markayı denedim; ancak hem maliyet açısından hem de tuz, şeker oranı gibi sağlıksal çekincelerle evde yapmaya karar verdim. Internetten birkaç tarife baktım ancak sizlerin de fıstığı nereden tedarik ettiğinizi ve lezzetli tariflerinizi öğrenmek isterim. Saygılar.



 
şu şekilde yapıyorum.

yaklaşık 250 gr çiğ fıstık, kabuklarından ayırıyorum (zor kısım burası), daha sonra ocakta biraz tutuyorum yağını salsın daha kıvamlı bir çekim yapabileyim diye rondoda.

ısındıktan sonra rondoya atıyorum, yarım çorba kaşığı bal, yarım çorba kaşığı zeytinyağı (organik) ekliyorum. ve 3'er dakikadan etrafını toplayarak tam kıvam alana kadar çekiyorum. en son hali marketten aldıklarımızın kıvamında oluyor.

zeytinyağını kıvam, balı ise tat amaçlı kullanıyorum. istersen bal kullanmayabilirsin ama o kadar doğal şekerin zararı olacağını düşünmüyorum.
  • a darkness coming  (18.07.18 00:58:55) 
a darkness coming'in tarifine çok yakın bir tarifi ben de yaptım, en sade tarifi yazmış kendisi destekliyorum.


  • reavelyn  (18.07.18 01:00:23) 
Kabuksuz çiğ fıstık satan aktarım var ondan alıyorum.
Kavurup sonra rondodan geçiriyorum ve rondayu dinlendirmen gerek yoksa makinayı yakarsın

  • fasulyek  (18.07.18 01:27:17) 
a darkness coming’in tarifini birebir olarak yıllardır yapıyorum son zamanlarda küçük bir değişiklik ile zeytinyağı yerine fındık yağı kullanarak yapıyorum gayet başarılı oluyor.


  • datdiridat  (18.07.18 04:25:32) 
Duyuruya salça olduğum için özür dilerim öncelikle;

Kabuklu yer fıstığı kullanabiliyor muyuz?
  • kumandanim  (18.07.18 08:32:58) 
a darkness coming tarifini bir farkla yapıyorum. ben bal katmıyorum.


  • naksidil  (18.07.18 09:33:48) 
pekmez ve hindistan cevisi yagi ile yapmistim.
fistiklar kabuklu market fistigiydi.
@kumandanim evet. biraz ugrasip kabuklar ayiklanarak kullaniliyor.
  • jimicik  (18.07.18 10:09:52) 
ben fıstık ezmesini şekerli sevmediğim için hiç eklemiyorum. çiğ fıstık alıp fırında biraz tutuyorum. bendeki blender fazla güçlü, bazen yağ eklemeye bile gerek kalmadan pürüzsüz hale getiriyor. eğer yağ gerekirse de fındık yağı ekliyorum çok az. zeytinyağının aromasına her yiyecekte katlanamıyorum.
ayrıca kahve öğütücülerle de güzel sonuçlar alındığını duydum.

  • pokerface  (18.07.18 11:09:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.