[]

Bağkur mu bes mi?

Merhaba

Bağkurluyum ama hastaneye giderken özel hastanelere gidiyorum. Haliyle Bağkur bir işime yaramıyor

Acaba bes’e geçsem daha mı iyi? Bese ödediğim para ile özel sağlık sigortasına da sahip olabiliyor muyum?

Saygilar

 
BES’teki “emeklilik” kelimesinin bildiğimiz emeklilikle alakası yok. Verdiğin para+devlet katkısı kadar geri ödeme alıyorsun sadece. Sağlık sigortası falan yok.

Bağkur olmasa özel hastanede de daha çok ücret ödersin. Bağkur olunca sadece fark ücreti ödüyor olman lazım. BES bir halta yaramaz senin açından ya bağkura devam ya da özel sigorta.
  • nrmnm  (18.07.18 00:03:59 ~ 00:11:45) 
Öncelikle bagkur'un şu an sadece ismi var. Artik siz 4/b'li bağımsız calisansiniz. 4/b kapsamında uzun vadeli sigorta primi, kısa vadeli sigorta primi ve GSS ödüyorsunuz. 4/b'den ancak çalışma hayatınıza son vererek çıkabilirsiniz. Çalışmayı biraksaniz da devlet sizden GSS primi ister. Gss ödemekten birkaç hal dışında kacamazsiniz. Bunlardan biri eşin çalışmasıdır. Çalışmayı bırakırsanız sigortalı olan eşiniz üzerinden prim ödemeden bakinmaya devam edebilirsiniz. Çalışırken özel saglik sigortasi yaptirdiniz diyelim, yine gss odeyeceksiniz. Gss hep sizinle.^^
Nrm+1

  • ganbatte  (18.07.18 00:53:23) 
bes işçinin emekçinin kazancından kopartılmaya çalışılan son damla yağdır. imza karlmarx


  • karlmarx  (18.07.18 01:03:47) 
Teşekkürler

İstanbul özellerin çoğu hiçbir şekilde Bağkur kabul etmiyor çatır çatır bütün masrafı ödüyorum.

Ne anladım bu işten ben diyip duruyorum sadece.

Özel sağlık sigortasi yaptırsam gene gss ödeyecekmişim. O da ayrı bir külfet olacak

Devlet hastanelerine gitmiyorum çünkü hizmetlerine güvenmiyorum. Evet 4bliyim
  • mertozkoy  (18.07.18 02:07:32) 
BES yaptırdığınızda bağkurdan çıkamayacağınız için böyle bir tercih söz konusu değil zaten.

Ben prensip olarak BES'i desteklemiyorum. Mevcut kurallar çerçevesinde BES, şu anki hükümetin gelecek hükümetlerden borç almasından başka birşey değil.

Diğer taraftan özel sağlık sigortası çok ciddi pahalı değil , bütün sigorta firmalarından teker teker teklif alın bütçenize uygun bir tane bulursunuz.
  • talasas  (18.07.18 02:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.