[]

Fatura Kesme / Kestirme

Selamlar,

Bir yazılım hizmeti için arkadaşımın şirketi üzerinden fatura kesilecek ve arkadaşım tutarı bana aktaracak. Bazı sorularım var konudan anlayanlara.

Tutar 1.000 TL + KDV olsun.

1) KDV'yi kim öder? Fatura kesen şirket mi, yazılım satın alan şirket mi?
2) Arkadaşım senden 2.000 TL keserim dedi ama buna KDV dahil mi, hariç mi? (Normalde %20 kurumlar vergisinden bahsetmiş olması kuvvetle muhtemel)
3) Alternatif nasıl bir yol izlenebilir?

 
1) kdv son kullanıcı tarafından ödenir, silsile yolu ile geriye doğru gider, üretici devlete öder. saçma bir sistem maalesef

2) miktarı bilmediğimiz için 2000 TL nedir ne değildir anlayamadım.

3) Siz bir hizmet ürettiniz, satın alanan fatura istiyor ve de siz fatura kesemediğiniz için bir arkadaşınızdan hizmeti o yapmış gibi fatura kesmesini istiyorsanız başka alternatifi yok.
  • John Bloor  (17.07.18 14:06:41) 
Arkadaşına KDV ve kurumlar vergisini ödemen gerekir.

Örneğin 1.000 TL + KDV için= KDV: 118 TL + yüzde20 Kurumlar vergisi 200 TL = 318 TL ödemelisin.
  • teknikekip  (17.07.18 14:14:22) 
1-fatura hizmet bedeli+kdv olarak kesilecek. hizmet bedeli 1000 + %18 kdv 180 = toplam 1.180 tl fatura edilecek. yazılımı alan firma faturayı düzenleyene 1.180 tl ödeyecek. faturayı düzenleyen de aldığı 180 tl vergiyi hizmet alanın yerine gidip vergi dairesine ödeyecek. (burada devletten alacağı varsa yani devreden kdv'si oradan düşecek. ama bu kısım sizi ilgilendirmiyor.)

2-sizden %22 kurumlar vergisini istemiş sanırım. onda sorun yok. kdv'yi ve %22'yi talep etmiş.

3-arkadaşınız size yardımcı olmuş. bence bir teşekkür edin.
  • naksidil  (17.07.18 14:17:18) 
En mantıklısı faturasız kesmek.
arkadaşın gene iyiymiş benzer durumda %50 istemişlerdi.

  • neymis  (17.07.18 21:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.