[]

Çalışanların tuvalet molalarının az olması

Geçen zincir kafede çalışan bir arkadaşımı ziyarete gittim. Sordum nasıl iş diye.

3 mola hakkı varmış. Onlarda tuvalete gidiyormuş. nun dışında gidemiyor. Aslında gitmiyor.

Önceki günlerde de bir lokantada bir çalışan çocuk üst kattan geldi ve ordaki usta "bir daha bu kadar geç kalma, dikkat et" dedi. büyük ihtimalle tuvaletten geliyordu.

Bunları tabi ki biliyordum. Şartlar, imkansızlıklar vs ama yüzüme yağlı ilmek gibi vurulunca etkiledi tabi ki.

Her gün yediğimiz, önümüze getirilen tabaktakinin aslında bir zamanlar bir canlı, bir yüzü olması gibi, bu kanıksanmış ama o tabaktaki canlının hikayesi bilinse, o an gösterilse neler çekti tabağa gelene kadar, bazılarını etkileyecektir.

Başka bir arkadşaım ise mühendis. İstediği kadar tuvalete gidiyor, molaya çıkıyor kahvesini alıp istediğinde.


Üniversite bitirmek bu kadar etkiliyor mu yani?

GElir adaletsizliği, yoksulluk, işsizlik, sosyal yaşam standarlartının farklılığı. Bunlar değil amacım da. Ne bileyim işte.


Gerçi çalıştığım kurumsal bir şirkette bayağı iyi şartlarda çalışan kişiler de vardı üniversite mezunu olmasyan. Temizlikle görevli kişilerdi.


Soru şu, neden etkilendim bu kadar. Sanki norveçten geldim tatile.

 
Egitim degil hakkini aramakla aramamak arasindaki fark. Ancak o kisilere yillarca uzuldum simdi cogunluk oldular ve benim de haklarimi elimden alip kendilerine bezmetmeye calisiyorlar. Artik uzulemiyorum, yillarca anlatmaya calistik. Umarim bir gun akillari baslarina gelir ama umitsizim.

Bir soru: O arkadasin, belli bir kesimden olup bu sistemi destekliyor mu? Is kosullarinin bu kadar dusuk olmasinin sebebini patronun serefsizligi yerine dis mihraklar bilmem ne olarak goruyor mu?
  • Traveller  (17.07.18 10:49:46) 
Hayır, devrimci. Mecbur kalınıyor, yapacak bir şey olmuyor bazen.


  • Cursed Chico  (17.07.18 11:01:35) 
Tabaktaki canlı hayvan muhabbeti biraz zorlama olmuş sanki. Araya sıkıştırılan sübliminal mesaj gibi.


  • [GODDARD]  (17.07.18 11:51:54) 
beni de yaşlı başlı insanların garsonluk yapması etkiliyor. Genç elemanlara haksız eyere çemkiren müşteriler oluyor bazen marketlerde falan tepkimi koyuyorum orada. İşçi hakları, sendika, izin, mola vs. bunlar 19-20. yy Avrupasında kanla elde edilmiş haklar. Bizde böyle olmadığı için değeri bilinmiyor ve kimse sallamıyor.


  • redskull  (17.07.18 12:04:40 ~ 12:05:31) 
olay "üniversite bitirmek" değil tek başına. eğitim fakültesi mezunuyum ve garsonluk yapıyorum. çalıştığım her yerde solcu, komünist, alevi, ateist gibi ithamlara maruz kaldım, konuşmalarımdan dolayı. ateist hariç hiç biri rahatsız etmedi beni.

traveller + 1 000 000! çoğunluğu, kendisini ezen bu düzenin gönüllü kölesi! gördüğünüzde acıdığınız ama aslında milyonlukmal varlığı olan kişiler var içlerinde ve aynaya bakıp kendisine daha çok acıması gereken insanlar var. müşteri olarak gittiğiniz yerde, paspal kıyafetler, yorgun halde gördüğünüz "sömürülen" insanların "bir kısmı" kendilerine acımayı ve kendileri için mücadele edilmeyi hak etmiyor kesinlikle.

ah bir de vaktim ve gücüm olsa, şu yılların kitabını yazabilseydim. çok istedim bir ara, bir şeyler karalayacaktım. alıcısı olmaz ama en azından tarihe not düşülmüş olurdu.
  • runagain  (18.07.18 01:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.