[]

stajyer ehliyet araç kiralama sorunları

ehliyeti yeni alıyorum. lakin bu araç kiralama işini araştırdım ama canımı sıktı.

kiralama şirketleri - kurumsal olanlar ,min 1 yıl ehliyet süresi istiyorlar.

bu durumu atlatmanın bir yolu var mı? tabi ki legal olarak.

mesela, şirket üzerinden araç kiralanıp benim kullanmam? ya da ikinci sürücü olarak gösterilip aracı alıp kullanabilmem gibi?

 
şirketi araç adına kiralamak demek sadece şirkete fatura sağlar. yine araç teslim alınırken ehliyet istenecek. yedek sürücü de olsanız yedek sürücünün ehliyeti istenecek. kurumsallardan aldığınız sürece işiniz zor hocam. mahallelerdekine de bence çok bulaşmayın ne olur ne olmaz.


  • c1b2k3  (17.07.18 09:40:33) 
hiçbir çözümü yok bunun

aracı süren kişinin özellikleri her halükarda önem arz ediyor
bir yıl yine iyi. 2-3 yıl isteyenler var genelde.
  • Rudy Baylor  (17.07.18 09:47:12) 
1 sene beklemekten başka çözüm yok. o da en alt sınıf araçlar için 1 yıl zaten, biraz daha iyi araç kiralayayım derseniz hem 2-3 yıllık ehliyet hem de yaş sınırına takılıyorsunuz.


  • nrmnm  (17.07.18 10:04:09) 
İşte bu yüzden kiralamıyorlar. Aşırı heves ve çaylaklık = kaza.


  • bos gezenin bos ustasi  (17.07.18 10:07:54) 
Mahalle arasındaki yerlerden kiralamak dışında bir şansıun yok.


  • roket adam  (17.07.18 10:08:15) 
mahalle arasındaki yerlere bakmayı düşünmüyorum hiç, malum bekleyecez o zaman :(

1 yıl , min. zaten, genelde 2-3 yıllık süre istiyorlar evet.

kullanmayı biliyorum, pratiğim az amaç onu geliştirmeye yönelik sakin yerde sürmek için. tutup da şehirler arası yolculuğa çıkmaya biyerlerim yemez zaten :)

bu konu pek mantıklı değil bence, 5 10 yıllık ehliyeti olup kullanmayı bilmeyen ve birkaç defa kullanmış insanlar var, bu kişilerin de riski yok mu sizce?
  • bir bucuk adana  (17.07.18 10:26:48) 
10 yıllık ehliyeti olup kullanmayan adam o saatten sonra araba kiralamaya pek karar vermez zaten. sistem ehliyet suresi az olup acemi olanlarin riskini elemek için yapiyor ki aslında size şuan eziyet gelmekle beraber bu sistem sizi koruyor.

nasil?
rent a car araci ile kaza yapmanın sıkıntıları rent a car kasko olan araçlarda bile oldukça maliyetli olabiliyor. zaten o kaskoların ücreti vs. de bu riskler hesaplanarak veriliyor. bu sebepten bu işlere hiç bulaşma derim. mahalle arasında araç bulacağına da otobuse bin daha :)
  • helenart  (17.07.18 10:53:57) 
Illa pratik yapmak istiyorsan surucu kursu arabasinda hocayla pratik yapabilirsin.


  • kuehles blondes  (17.07.18 10:58:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.