[]

Ölen kişinin askerlik yaptığı yer ve süre gibi bilgiler nasıl bulunur?

Merhaba,

evet böyle sıkıcı bi soru ile karşınızdayım. Dedeme ait askerlik yaptıgı yer/süre gibi bilgileri edinmemiz gerekiyor ancak ilgili askerlik subeleri bizde kaydı yok diyorlar. Milli Savunma Bakanlığı, "askerlik şubesine sor" diyor.

Hiç umudum yok ama bu soy ağacı vb uygulamalardan sonra bir umut, bunu sorgulayabileceğimiz herhangi bir online servis vb platform yoktur degil mi?


Askerlik şubelerinde yoksa sorgulama ile nasıl çıkacak derseniz, hemen açıklıyorum. Askerlik şubesi "bizde kayıt bulunamıyor ama git dava aç o zaman çıkar" diyor. Sanırım dava açmadan kayıtlara bakmıyorlar bile.

Bir de bunun davası hangi mahkemede görülür sizce?

Teşekkürler

 
Şube neden "kayıt bulunamıyor" demiş anlamadım. Ben 6-7 sene evvel Kore gazisi dedemin bilgilerini bulmuştum askerlik şubesinden. 70 yıllık evrak duruyordu, asker resmi filan acayip.

Bence davalık bir şey yok. Tam da emin değilim ama şubenin gösteriyor olması lazım.
  • efreet sultan  (16.07.18 22:40:58) 
Askerlik şubesinde yaptım askerliğimi. Arşivden sorumluydum. 1902 doğumluların da dosyası vardı ama ara ara nedenini bilmediğim sebeplerle imha ettiğimiz dosyalar da oluyordu. Kimisi 1996 doğumlu kimisi 1940 doğumlu falan


  • akatreil  (16.07.18 22:49:25) 
Ayrıca dosya imha olan çok yaşlı kişilerin kütükleri vardı. Orada da detaylı bilgiler olurdu. Ona bakmak zahmetli diye bazen dosya yoksa kütüğe bakmadan yok derdik mesela


  • akatreil  (16.07.18 22:51:06) 
@akatreil, ben de tam özelden bunu soruyordum :) tesekkur ederim


  • oldboy  (16.07.18 22:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.