[]

Pratik Olanı Değil Etik Olanı Seçtim Ama

İşimde kusursuz ilerleyen, sıfır hatayla ilerleyen biriyim. Benle aynı pozisyondaki kişi diğer tüm çalışanlarla sorun yaşamış (kim haklıdır bilemiyorum). Ancak benle ilgili hiç sorun yaşamamalarından dolayı en tepedeki yöneticimize benle alakalı çok güzel geribildirimler gitmiş. "İyi ki onu bu kuruma dahil etmişsiniz" diyenler bile olmuş.

En tepede benle ilgili çok olumlu intiba var. Böyle bir durumda, aslında fahiş olmayan, ama telafisi için bir sürece girilmesi gereken bir hata yaptım.

İkinci kademe yöneticinin teklifi "hakkınızda bu kadar olumlu intiba varken gelin şu şekilde üstünü kapatalım, hatanın mağduru tarafının da haberi olmadan bir günde çözülecek bir durum" şeklinde oldu. Ben de ilk etapta madem bu kadar koaly çözülecek neden süreci uzatalım düşüncesiyle makul buldum.

Sonra düşündü m ki, daha yeni başladığın bir iş, en tepe yöneticin senin hakkında çok olumlu ve seni tolere etmemesi için hiçbir neden yok. Adım kadar eminim duysa "bana geldin, bir hata yaptım dedin de başını mı yaktık? Neden el altından iş yaptın" diyecektir. Beni gerçekten sever. Kendimi kötü hissettim. Gittim ikinci kademe yöneticiye, bana bugüne kadar hiçbir baskı yapmamış, çok sıcak davranmış ve makul biri olan yöneticimize yaptığım hatayı izah edebilirim, savunmamı verebilirim, insanlık halidir hatadır diyebilir, bunun açıklaması olur. Ama üstünü kapatma yolunun bir izahı olamaz. Siz de yöneticisiniz, hatayı kabul edersiniz ama diğer seçeneği kabullenmeyebilirsiniz. O nedenle kendimizi yöneticimizin yerine koyalım, ben başıma gelecek herşeye razıyım. Olacağına varsın dedim.

Sizce yanlış mı yaptım? İkinci kademe yöneticim de "kendisine gebe kalmaktan korktuğumu" düşünerek bozuldu, ama yapacak bir şey yok malesef.

Sizce yanlış mı yaptım?

 
bence doğru yapmışsın. üst kademe yöneticin ile durumu konuşmaya bak.


  • babilbaligi  (16.07.18 12:32:07) 
sorumluluk almak güzel ancak her zaman doğru söylemek mümkün olmuyor ne yazık ki. kaldı ki, bu davranışın yöneticinden gelmiş, hesap verilebilirliği var, madem mağdur tarafa ulaşmadan halledilebiliyorsa çok da şeyetmemek lazım.


  • altinci nesil caylak  (16.07.18 12:33:16) 
Doğru yaptın, hata yaptığında söyleyen biri intibasını bırakmak önemli ki üstünü kapatma durumlarında hiç şüphe çekmeyesin. Bundan sonrakilerin hepsini söylemeyeceksin tabii ki.

İş hayatında tamamen dürüst olmanın getirisi götürüsü kadar olmayabilir her zaman, stratejik yalanlar hayat kurtarır çünkü hiçbir yerde sistem asla düzgün işlemez. Doğrucu davutluğa alışma o yüzden, vicdanın rahat olur ama enayi gibi hissettirirler.
  • Bruce  (16.07.18 12:34:58) 
ustunu mu kapadin telafi mi ettin? ikisi farkli cunku.


  • jimicik  (16.07.18 12:43:24) 
ilk sefer için doğru olanı yapmışsın bence de ama her zaman bu tavır işe yaramayabilir. Büyük yalanlar söyleme tabi ki ama halledilebilecek her meseleyi üstlere anlatmaya da gerek yok.


  • aquarium  (16.07.18 12:44:04) 
en iyisini ve doğru olanını yapmışsınız. insanların güvenini kaybetmektense işimi kaybetmeyi göze alırım. güven tamiri mümkün olmayan bişey. şimdiye kadar ne işimle ne de özel hayatımda yalana başvurmadım.


  • naksidil  (16.07.18 12:52:34) 
Telafi edilebilir bir hata ise üst kademenin umrumda olmaz. Gidip konuşursan yoneticine ayıp etmiş olursun.


  • chavezding  (16.07.18 12:57:07) 
belirli bir süre geçtikten sonra fesih halinde bu savunmanın feshin geçerliliğine veya haklılığına bir etkisi olmaz.

doğru yaptın.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (16.07.18 13:05:59) 
yonetici zaten senin kendisine gebe kalmani isteyen biri degilse, duygusal olarak bozulabilir profesyonel dusununce takdir etmesi lazim. istiyorduysa da zaten bu senin hakliligini gosterir. lakin telafi edilebilir biseyse bosuna suyu bulandirmaya da gerek yok, ust kademeye her seyi yansitmak gereksiz.


  • icim urperiyor  (16.07.18 13:29:23) 
Üstünü mü kapadın, telafi mi ettin? Telafi ederken prosedüre aykırı bir şey mi yapılacaktı?


  • SiyamkedisiZorro  (16.07.18 14:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.