[]

Göz muaynesinde göz bebeğini büyüten damla kesin kullanılıyor mu ?

Gözlük kullanıyorum ve 4 numara hipermetropum. 2 sene sonra kontrol için göz doktoruna gittiğimde "göz bebeğini büyüten göz damlası sıkmadan bakamam öyle olursa da araba kullanamazsın" dedi. Daha önce gittiğim doktorlar damla olmadan muayne ediyor ve reçeteyi veriyordu neredeyse 20 senedir gözlük kullanır ve gözlerimi bir kaç senede bir kontrol ettiririm çocukluğumda muayne olduğumda bir kere bu göz damlasını damlatmışlardı bu ikinci oldu.

şunu merak ettim acaba bu damla olmadan göz numarası alırsam yanlış göz numarası alma ihtimalim çok mu fazla olur ? (araba kullandığım için pek yanaşmak istemiyorum) bu tür muaynelerde bu damlanın etkisi ne kadar önemli ?


 
Göz muayenesinden sonra, 1-2 saat beklerseniz, güneş gözlüğünüzü takıp, araba kullanabilirsiniz.


  • agluna  (16.07.18 12:31:57) 
39 yaşındayım, 9 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum, onlarca kere göz muayenesi oldum, bir kere bile damla damlatmadılar.

damla göz bebeğini büyütüyor. makine ile yapılan ölçümü daha doğru ölçüyor evet. ama mercek deneyip tabeladaki yazıları okuyarak denemek sakat. onu da doğru okuyamazsınız. tabeladan okutmayıp sadece makine ile ölçüp bırakacaksa damla zorunlu.

bir tek oğlum 2 yaşındayken, henüz konuşamadığı için, tabelaya bakıp görüp görmediğini söyleyemeyeceği için, yani sadece makine ölçümü ile gözlük verileceği için ona damlattılar. makine ile ölçüp gözlük verdiler. konuşmaya başladıktan sonraki kontrollerinde ona da damlatmadılar.

bir de göz kusuru haricinde göz dibini incelemek gerekirse o zaman damlatırlar.
  • kibritsuyu  (16.07.18 14:16:05 ~ 14:17:05) 
Damla ile çıkan ölçüm sonucu kesin. Çocuklar pek işbirliği yapmadığı için onlara damla ile bakılıyor. Erişkinler de yanlış yere odaklanırsa makine yanlış ölçer. Damla kesin ama erişkinde şart değil.


  • Lim5  (16.07.18 16:00:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.