[]

Lazer ameliyat

Merhabalar.

Gözlerinden lazer ameliyatı olmuş kişilerin tecrübelerine ve telkinlerine ihtiyacım var. 6 yılı bilfiil lens olmak üzere 8 yıldır gözlük/lens kullanıyorum. Artık gözlerim çok kolay iltihap/konjonktivit oluyor ve lens takamıyorum. Acıyor, batıyor, gözümün içinde kayıyor, vs. Son 9 aydır ofiste ve günlük hayatımda devamlı gözlük kullanıyorum. Ama gözlükten de nefret ediyorum. Artık bıktım.
Lazer ameliyat olmaya karar vermeye çalışıyorum. Ama okuduklarım ödümü koparıyor. Canı tatlı bir insan olmasam da ameliyat bu. Ve herhangi bir yer değil, GÖZ ameliyatı. Ameliyat olanlar ameliyat esnasında görüşün kapandığını, saykodelik şekiller/ışıklar gördüklerini falan söylüyorlar. Delirecek gibi oluyorum düşününce. Şimdi bile kötü oldum.

Ben kendimi nasıl ikna edicem?

 
Korkacak, çekinecek hiçbir şey yok.
Zaten ağrı, sızı olmuyor. Ben sadece ortamdaki kalabalıktan gerilmiştim. Bir de yüzünüzü bandajlıyorlar, gözü kapatmamamız için sanırım. 14 yıl oldu ben yaptıralı, çok memnunum.

  • auroraaurora  (16.07.18 11:30:45) 
benzer durumdayız sanırım (miyopum), meşhur hastanelerden birinde 3 yıl önce gözlerini yaptırıp memnun kalan arkadaşımın tavsiyesiyle geçen hafta doktorundan randevu alıp muayeneye gittim.
-bir dizi muayene, makine tetkiki sonucu doktor lazer ameliyatı olabileceğimi, büyük bir riski olmadığını ancak 10 yıl sonra yakın gözlüğünün kaçınılmaz olacağını söyledi
-2 yöntemden birini uygulayacağını birinin (lasic) 4500tl diğerinin (prk) 5500tl olduğunu söyledi, taksit yapıyorlar
-ameliyatı göze aldım ama 4500tl de az para değil, halen kararsızım
  • 9kuyruklukedi  (16.07.18 11:32:00 ~ 11:38:18) 
Saykodelik ışıkları ilk defa duyuyorum, o nasıl bir şeymiş yahu?

Ben de 11 sene önce oldum, iki gözüm de 3 derece miyoptu. Ertesi gün sabah uyanınca resmen "görüyorum, görüyorum!!" diye sevindiğimi hatırlıyorum:)
Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriymiş, hayat kalitem yükseldi resmen.

Ameliyat esnasında hiç ağrı hissetmiyorsun. Sonrasında birkaç gün yanma oluyor, o kadar.
  • peggy  (16.07.18 11:33:28) 
Ben normalden daha ağrılı olan prk ile olmak durumunda kaldım, hiç öyle görüş gitmesi, saykodelik ışıklar görmedim ki görseydim eğlenceli olurdu. 5 sene oldu olalı, iyi ki olmuşum. Ameliyatta acı yok, benim operasyonun sonrasında 3 gün sızı oldu, klasik lazerde o bile yok sanırım. Bende de 3 gün sonra hiçbir şey kalmadı.

Ayıca önce doktora gidin test yaptırın bakalım uygun mu gözünüz korneanız falan.
  • whoosie  (16.07.18 11:34:28) 
cevaplar için teşekkür ederim.

@whoosie 5-6 yıldır aynı doktora gidiyorum. çok ilgili bir hekim. önümüzdeki haftalarda kontrole gideceğim ve bu konuyu da görüşüp muayene olacağım
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (16.07.18 11:36:11) 
Merhaba,

5 sene once oldum ben. Operasyon suresince zaten bir sey hissetmiyorsunuz. Gorusum kapanmisti ama saykodelik isiklar gormedim. Cok kisa suruyor. Ciktigimda basim cok agriyordu sadece yapilan mudahaleden dolayi. Onu da bir agri kesiciyle hallettim. Operasyondan hemen sonra tum bulanikliga ragmen gorebildigim kadariyla bile goruntum netlesmisti. Kisa bir sure icinde de tamamen duzeldi. Su an sadece bilgisayar karsisinda yogun calismaya bagli olarak biraz sikinti cekiyorum, onun disinda bir sikintim yok.

Operasyonun gerekliligi ile ilgili tartismalari okumussunuzdur, desteklemeyen bir kesim de var. Ben onunla ilgili bir sey demeyecegim, o kisisel tercihiniz ama ben hala cok memnunum. 4 numara miyoptum bu arada.
  • voyager 1  (16.07.18 11:58:27) 
Zerre korkacak bir şey yok, sadece adı ameliyat.

5 yıl önce oldum ve benden sonra aynı doktora 20'den fazla kişi gönderdim. Şikayetçi olan kimse yok. Bazısının numarası 0'a düşüyor bazısı 0.25 0.50 falan ama gözlük ihtiyacı kalmıyor.

Ameliyat anında görüntünün gittiği bir an var ama korkutucu birşey değil. sadece gözüne ışık tutulmuş gibi bir aydınlık görüyorsun.

Ben bırak ameliyatı iğneden korkan adamım, ona rağmen çok rahat geçti. Gönül rahatlığıyla gidebilirsin. Sadece doktorunu iyi seç yeter.
  • PoscheN  (16.07.18 15:57:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.