[]

İfşa meselesi, Reddit?

İlgili subredditlerde insanlar baya çok rahat bir şekilde kendi özel fotoğraflarını koyuyorlar. Orda duruyor herkese açık şekilde.

Reddit = internet gibi bir şey. Bir subredditin bazen milyon subı oluyor. Public subredditlerde view sayıları baya fazla oluyor.

Şaşırıyorum insanlar nasıl bu kadar rahat koyuyorlar fotolarını falan ? Tüm internete alın tepe tepe kullanın demek gibi bir şey.

Bu platformda da ifşalar oluyor ama buranın aldığı hit belli, kitle belli sirkülasyon gücü belli. Bir de amaç belli.... Reddit ise uygun subredditlerde sağlık olur başka bir şey olur gönül işi vs. dışı gayet yardım amaçlı ya da paylaşım için koyuluyor fotoğraflar.

İnternet ve anonimlik meselesini gözetince, siz kendi fotoğrafınızı vb. koyabilir miydiniz yardım veya paylaşım amaçlı meselelerde? Ben mi biraz büyütüyorum acaba bu durumu?

 
Abd'de normal bir vatandaşsın diyelim. Fotonu koydun internete. Ne gelebilir başına? Ne yapabilirler sana?


  • bos gezenin bos ustasi  (15.07.18 23:10:48) 
Koymam. Yardim amacli dahi olsa kendimi ifşa edilecek bir bilgiyi(ad soyad, is guç, fotograf vs) herkese açmam. İhtiyacı olan 1-2 kisiye belki.

Gereksiz buluyorum.
  • Amaranta ursula  (15.07.18 23:10:50) 
cinsellikli sub'larda sevisme videosunu koyan var yahu ifsa ne ki. koymak istemeyene saygim sonsuz ama ben yuz ifsasinda sakinca gormuyorum pek eger ozel seyler yazmiyor veya patronunu falan gommuyorsan. sokaktaki insanlar yuzumu goruyorsa internetteki de gorebilir yani benim icin cok sikinti degil. gerci bundan dort sene once sinifta bi kiz yaklasip "selam meister" dediginde altima sicmadim dersem yalan olur dkssksm


  • der meister  (15.07.18 23:18:58) 
Oran meselesi bence. %1 koyarsa 100k ziyaretçiden bin tanesi koyar. Duyuru popülasyonu az diye böyle.


  • lata  (15.07.18 23:26:37) 
Kişinin anonim kalma isteği ilgili siteyi nasıl kullandığına, ifşa olduğu fotoğraf dışında nası paylaşımlar yaptığına göre değişiyor. Adam r/aww sayfasında yavru köpeğiyle fotoğraf paylaşıyor mesela, bu fotoğraf tanıdık biri tarafından görüldükten sonra afişe olma durumu sadece bununla sınırlı kalmayacak, sorduğu sorulardan verdiği cevaplara kadar her şey ortaya çıkacak ama zaten bu tarz kaygıları olan, başkalarının bilmesini istemeyeceği şeyleri reddit'te paylaşan biri böyle bir fotoğraf da paylaşmaz. Reddit'te konu çok özel paylaşımlara geldiğinde anonim kalmayı tercih eden sürüyle insan görüyorum. Sorulan soruyla doğrudan alakalı çok fazla kullanıcı adı var, belli ki normalde başka bir hesabı var ama o soruyu sormak için açmış.
Bana da yüzü belli bir şekilde nsfw fotoğraf/video paylaşabilenler cesur geliyor. Tanıdık biri denk gelirse sana ne deyip geçiyorlardır belki, bilemedim.

  • pike  (15.07.18 23:57:58) 
abd'de başına ne gelebilir ki demişler ama mesele öyle değil.

1. Australia
2. Canada
3. New Zealand
4. United Kingdom
5. United States of America

Bunlar Five Eye denilen ülkeler. Bu ülkeler dünyanın dört bir yanından bilgi ve istihbarat toplamak için kullanıcıları izlemeye anlaşmıştır. Kendi aralarında bilgi toplamayacaklarını kabul etmişlerdir ama Snowden sızıntısıyla işin hiç de öyle olmadığı ortaya çıkmıştır.

Bunu daha sonra Nine Eyes ve Fourteen Eyes diye bazı batı ülkeleri takip ediyor.

Yani hiçbir yer güvenli değil, o insanlar böyle bir paylaşıma yapıyorlarsa, konu hakkındaki bilgisizliklerindendir.. İnternet koca bir okyanus. Her tipten birileri olacak.
  • bir sevgi faresi jamal  (16.07.18 13:10:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.