[]

Kariyer sorusu

1. Avrupa'da doktora, Tr'ye donuş, ankara'da calismak.
2. Kayseri'de ogretim gorevliliği.

1. Secenegim ylsy programi ile ilgili. Seneti var ve dondugumde zorunlu olarak calismak zorundayim. 2. ise sinavi kazandim ama kayseri'yi falan hic bilmiyorum.

 
3. avrupa'da doktora. sonrasında iş bulma. kazandığın eurolarla senedi ödeme. türkiye'ye dönmeyiş.


  • mr.goodcat  (14.07.18 21:50:06) 
Yaşınız gençse, zorluk çekmeyeceğinizi düşünüyorsanız 1. seçenek.


  • dissendium  (14.07.18 22:02:41) 
Dönüşte Ankara'da çalışacağınız kesinse, 1.


  • opucuk baligi  (14.07.18 22:24:20) 
ylsy'nin çok sıkıntıları var diye duyuyorum. Senet yükünün çok olması, dönüşte düz memur statüsünde görevlendirilmek, kadro bulma sıkıntısı vs gibi. Bence bunları iyice araştırın. Eğer sonrasında aklınıza yatarsa birinci seçenek bence.


  • şubatsonrası  (14.07.18 22:26:02) 
@şubatsonrası o nasıl oluyor ya? zaten görevlendirileceğin yer belli. duyduklarım uzman yardımcısı mühendis vb. olarak başlamışlardı. ayrıca düz memur statüsü nedir?


  • glamdr1ng  (14.07.18 22:49:56) 
@glamdr1ng ben universite kadrosundayim, tam bilmiyorum ama kurumlara atanan arkadaslar hem doktora yapip hem de memur kadrosunda mi olacagiz falan diye konusuyorlardi.


  • durgunfoton  (14.07.18 22:56:22) 
görevlendirileceğin yere ataman yapılana kadar devletin seni herhangi bir kurumda çalıştırma hakkı var. bu atama olayı uzun sürebiliyor. Ya da kadronun olduğu üniversite seni istemeyebiliyor o zaman da sorun oluyor.

Yani böyle bir risk var. Birebir tanıdığım insanlar yok ama işten tanığım bir arkadaşım arkadaşının Amerika'da doktora yaptıktan sonra belediyede çalışmak zorunda kaldığını anlatıyordu. detaylara hakim değilim ama ben olsam bunları araştırırdım. Sistemin bir açığı var sanırım.

Ayrıca ylsy ile İngiltere'de yüksek lisans yapıp, doktora yapmadan dönen bir arkadaşım var. Senedin çok yüklü olduğunu, orada yaşamak için verilen bursun yetersiz olduğunu ayrıca olası bir başarısızlık durumunda senet olduğu için ve yüksek lisansta zorlandığı için doktora yapmadığını anlattı. bunlar bireysel durumlar tabii.
  • şubatsonrası  (14.07.18 22:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.