[]

Yurt dışı alışkanlıklarınız var mı ?

Yurt dışına çıktığınızda mutlaka yaptığınız/aldığınız bir şey var mı? Magnet, kartpostal, vs vs. ben farklı bira şişelerinin kapaklarını almayı seviyorum mesela.
sizinkileri merak ettim.



 
starbucks you are here collection


  • cedex  (14.07.18 19:11:53) 
Varsa mutlaka Arkeoloji Muzelerini geziyorum. Gittigim birkac yerde vakit problemim vardi, gidemedim. O sehirleri gezmemis gibi hissediyorum resmen.


  • evrim halkasi  (14.07.18 19:27:00) 
mutlaka magnet alıyorum, hepsini biriktiriyorum çok severim.


  • şubatsonrası  (14.07.18 19:57:59) 
Ben tshirt alıyoruum gittiğim müzelerin offical mağazalarından. Hem daha uniq oluyor hem de kaliteli en azından bir kısmı müzeye kalıyor. Bir de eşe dosta magnet.


  • condom kurşunu  (14.07.18 20:00:47) 
Magnet kesin alırım. Onun dışında bulabilirsem şehir haritası, broşür gibi şeyleri de alıyorum.


  • curukturpkokusu  (14.07.18 20:00:55) 
Magnet kesin. Koleksiyon yapıyorum. Bir duyuru uygulaması olsa hemen şimdi buzdolabimin resmini yollardim.


  • Traveller  (14.07.18 20:07:27) 
Magnet, kartpostal, tshirt.


  • aychovsky  (14.07.18 20:09:54) 
Magnet, ama kendime değil annemin buzdolabına, annemin buzdolabında her gittiğim yerden magnet vardır. Koleksiyonum için anahtarlık ve kartpostal. İçki ucuz olduğu için içki, özellikle şarap. Bir de iş yerinde adettendir, yurt dışına giden çikolata getirir, yani ekibime çikolata. Evet her gidişimde bunları alırım.


  • pati  (14.07.18 20:18:18) 
Ben gittiğim ülkede fırsat bulursam yerel lotolarını oynuyorum.


  • senolll  (14.07.18 20:39:08 ~ 20:40:01) 
Şehir haritalarını saklıyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (14.07.18 21:07:57) 
gittiğim her yerin kendi birasını mutlaka içerim


  • turkuaz  (14.07.18 21:19:36) 
Yerel bir markete girip abur cuburlarına bakarım/alırım.


  • inawen  (14.07.18 21:57:25) 
magnet hem kendime hem eşe dosta muhakkak alırım. bir de son birkaç seyahattir anahtarlık almaya başladım. değişik o ülkeye özgü bir şeyin anahtarlığı.


  • naksidil  (14.07.18 22:37:21) 
@evrim halkasi gibi ben de savaş müzesi varsa oraya gidiyorum. şu ana kadar zaten savaş müzesine gidebilecek kadar vakit geçirdiğim tek ülke ukrayna oldu, orada da bayağı dolaştım bunları. onun dışında sosis yerim kesin. almanların bratwurst'u gibi böyle essahtan sosis diyom. türkiye'de yok maalesef. metro'da, macro'da falan var sanırım ama aşırı pahalı. böyle papates sosis yanına da bira kendi çapımda hem slavlık hem almanlık yapıyorum. her gidişimde muhakkak yaparım, sosis yiyip bira içmeden dönmem. hatta neredeyse sadece onun için gidiyorum bile diyebilirim. genel anlamda "yerel yemekleri tatma" da eklenebilir buna - daha gidemedim ama farklı ülkelere gidersem kesinlikle yerel, klasik yemeklerini yemek isterim. o ülkeden insanlara bizdeki mercimek çorbası, sarma, kuru fasulye gibi yemeklerin karşılıklarını sorarım. hani akşam memur sofraya oturduğunda ne yiyo mesela. hah işte onlardan gömerim.


  • der meister  (14.07.18 22:40:14) 
Yukarida yazan magbet vs ek olarak, Ben eski kiyafetlerimle gidip donuste birakiyorum ve valizi full market alisverisi ile dolduruyorum. Kahve, makarna, soslar, dus jelleri, kremler vs vs.
Ne var ne yok toplarim.

  • durgunfoton  (14.07.18 23:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.