[]

Kyk, bursumu krediye çevirip bana borç takmış?

Arkadaşlar benzer bir şey başına gelmiş olan var mı diye merak ediyorum.

2012 ocaktan itibaren kyk bursu almıştım. Hani şu geri ödemesiz olan. 2015'in haziran ayında mezun olmama rağmen kyk 2016 şubata kadar bana para yatırdı. Ben de tam 4 yılı doldurana kadar yatırmaya devam ediyorlar diye düşünmüştüm. Dün öğrendim ki faiziyle birlikte 3.500 tl borcum var görünüyor. Çünkü mezuniyetten sonraki kısmı kredi olarak yatırmış. Kyk herhangi bir şekilde bak biz bunu krediye çeviriyoruz diye beni bilgilendirmedi, internette sözleşme maddelerine bakıyorum başarısızlık vs. durumunda bursun krediye döneceği yazıyor. Ben okulu uzatmadan hatta okul boyunca tek bir dersten bile kalmadan mezun oldum. Sebebini anlamıyorum. Madem öyle mezun oldum diye kesselerdi bursu?


 
acayip haklısın


  • konar konmaz omer konur  (14.07.18 15:55:00) 
Siz neden mezun olmaniza ragmen para almaya devam ettiniz durumunuzu bildirmek yerine?


  • superfluid  (14.07.18 16:06:17) 
2 sorun var: birincisi mezun olmana rağmen kyk'nın para yatırmaya devam etmesi, ikincisi mezun olduğun halde yatan paraya sesini çıkarmamış olman. kyk ile irtibata geçmeyi dene ama yüksek ihtimalle o parayı ödemekten kurtulamazsın.


  • nrmnm  (14.07.18 16:08:05) 
Bana ilk yıl kredi çıktı kabul etmedim. 2.yil tekrar başvurdum burs çıktı. Ama o burs sadece üç yıl sürdü. O nedenle parayı eninde sonunda alacaklar diye düşünüyorum. Erken başvur belki indirim yaparlar.


  • Traveller  (14.07.18 16:32:59) 
Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için.

Dediğim gibi zaten burs ben eğitime başladıktan sonra 2012 ocakta yatmaya başladığı için ve eğitimim de 4 yıllık olduğu için tam 4 yıl yatırılıyor demek ki diye düşündüm. Onun krediye dönüşmüş olabileceği aklımın ucuna bile gelmedi. Bence asıl soru devlet niye eğitimim bitince bursu kesmedi? Ve onu krediye dönüştürdü? Ve bana haber vermedi? Merhaba ben mezun oldum diye öğrenciler kyk yı haberdar etmiyor ki
  • it oynamis yonca masarasi  (14.07.18 17:49:27) 
KYK da siz de haksızsınız fakat mezun olduğunuzda bursun kesildiğini bilmeniz gerekiyordu, ödemeniz gerekiyor o borcu.


  • apdulera  (15.07.18 01:04:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.