[]

20 yil sonraki 15 yasindaki cocugunuz

Malın biri cikti diyelim. Boyle uzaktan sevmediginiz kuzenlerinizin tum ozelliklerine sahip okul egitim baya low seviyede en buyuk keyfi yemek internette takilmak. Birak 50 sene yemek yesin youtube izlesin.

Siz onu piyano-keman-yan flut derslerine gonderiyorsunuz ama o boybandlerden, future rap gruplarindan, elektro-rap'ten kafasini kaldirmiyor. Oturup konusmaya calisiyorsunuz gelecek planlama ilerleyen yasam vs he he diye kafa salliyor agresif cevaplar veriyor (en populeri bu dunyaya gelmeyi ben istedim eger beni getirdiysen bana bakmak zorundasin! Omg!) Cok umut yok gibi duruyor bir sise sarap acip dusunmeye basliyorsunuz

Sizce nerede yanlis yaptiniz?
a - cok simarttik
b - genetik
c - sans
d - kendi teorilerim var

 
Anne baba bir yere kadar etkili. Arkadaşları ve çevre onu en çok şekillendirecek.

İlk 5 yıl ben ona İngilizceyi anadili olarak öğretirim. Arkadaşı olurum, yüzmeye gideriz, kamp yaparız, çizgi film izleriz, kitap oluruz, yıldızları okyanusları konuşuruz, birkaç ülke gezeriz. Sonrasinda ise okul etkili olacak. Iyi bir özel okula göndersem etrafında şımarık, sabah akşam YouTube izleyen ama bir şey öğrenemeyen, rap yapsa sevinecegin tipler etrafında olacak. Devlet okuluna göndersem istemediğim bir din eğitimi alacak, zaten öğretmen okul kalitesi iyi olmayabilir. İngilizcesi ilerlemeyecek, sınav sisteminin tuğlaları dan birine dönüşecek. Ama belki başka bir ülkede başka bir toplumda olsak bu endişeleri taşımam. Elimden geleni yaparım sonra zaten okul, toplum ve sosyal devlet ona güzel bir karakter kazandıracak ve iyi bir gelecek sunacak.
  • Traveller  (14.07.18 12:39:16 ~ 12:44:48) 
15 yaş çok da geç değil ve ergenlik çağı oluyor.
Benim açımdan yine de iki önemli dönem var, artık her ne kadar değişe değişe cılkı çıkmış olsa da lislere giriş sınavı diye bir olgu var, bu sınavda edineceği başarı ve kazanacağı lise kesinlikle kişiliğini etkileyecektir. Eğer bu sınavda başarısız olur ve düz bir liseye gitmek zorunda kalırsa kişiliğini olumlu yönde şekillendirmek çok zor olacaktır.
Arkadaş çevresi 10 etkiliyorsa aile 1 etkileyebilir.

Ben çocuğum başarılı olsun isterim ama bunun öncesinde, yere tükürmeyen, yere çöp atmayan, bakışıyla ve davranışlarıyla tacizci bir konumda olmamasına önem veririm, yani medeni bir insan olsun, çok efendi çocuk dediğimiz sürece akademik başarısının pek de önemi yok gözümde.

Peki dediğiniz durumda yanlış a ve c'dir bence.
  • atom karincanin torunu  (14.07.18 14:06:01) 
Bir insanın en çekilmez, en boktan, en dayaklık olduğu çağ ergenliğidir. Bu yaşta kız erkek farketmez insanlar boka sararlar.

O nedenle çocuğum olsa ergneliğinde gönderirim yatılı okula ne hali varsa görsün. Adam ederler orada zaten. Yatılı okul kültürü olan bir şeydir.


4-5 sene sonrasında geçince hormonal dengesizliği zaten bir noktada anlaşırız.
  • bos gezenin bos ustasi  (14.07.18 15:50:10) 
Bahsettiğin çocuk normal ergen.

Benim oğlum 13 yaşında,gittiği okuldaki hemen hemen tüm çocuklar bahsettiğin gibi olduğu için zorbaliga maruz kalıyor.

Onlar gibi yerli dizi izlemiyor, Burak King dinlemiyor, futbolla ilgilenmiyor diye alay ediliyor. Evrim teorisini kabul ettiği ve herhangi bir dine mensup olmadığı için şiddet bile gördü.

O yüzden çok da seyapmamak lazım. İyi tarafından bak. Normal birey o. Biz ve benim oğlan gibiler norm dışıyız.
  • old possum  (14.07.18 17:13:49) 
E bildiğiniz ergenlik dönemi bu. Ben de 15 yaşında Backstreet Boys ile Burak Kut’tan hangisine aşık olduğuma krar vermeye çalışıyordum. Ancak, ergenliği biraz ağır atlatıyor gibi. “Dünyaya getirdiysen bakacaksın kardeşim” kısımları gerçekten biraz şınarılttığına ve pek ilgilenilmediğine, belki küçükken çok birlikte oynanmadığına işaret olabilir ama onun dışında bildiğimiz ergen işte.

Bir çocuk psikoloğuna onu gönderir, ben de başka bir pskologdan bu dönemde nasıl davranmaya gerektiğini öprenmeye çalışırım. Çok hassas bir dönem ve kimse mükemmel anne-baba değil, çocuk da mükemmel çocuk değil ama tepkilerimi biraz ayarlamak için bu süreci elinden geldiğince düzgün yönetebilmek gerek. O yüzden, çocuk bir psikoloğa ben bir psikoloğa giderim.
  • aychovsky  (14.07.18 17:27:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.