[]

Narcos Liderleri / Zengin Suç Liderleri

Merhaba dostlar

Narcos'u izlemeye başladım ve dizide sürekli ürettikleri uyuşturucu miktarının artırılması, gelirlerinden filan bahsediyor. Taa o zamanlarda bile yüzlerce, milyarlarca dolar paralar kazanıyorlarmış. Şimdi 1-2 sorum olacaktı :

1. Mesela bu tür suçlular neden bir yerden sonra kaçıp ortadan kaybolmazlar ? Hayır düşününce aslında daha işin çok başındayken bile çok yüksek kazançlar elde etmişsin, dünyalığını yapmışsın. Al paranı çek git, niye illa başının derde girmesini bekliyorsun ?

2. Daha fazla devam etme motivasyonları nedir ? Güç elde etme arzusu mu, rekabet hırsı mı ? Ne biliyim atıyorum 100 milyon doları olan adam inovasyon filan birşey yapmıyorsa "Ulan daha çok suçla daha çok para kazanayım" neden der ?

3. Narcos'a gelirsek Pablo Escobar kendi hapishanesine girdiğinde diğer liderlerden "Savaş vergisi" diye aylık haraç almaya başlıyor. Sebep olarak da "Ben o kadar uğraştım ettim, suçlu iadesi yasasını kaldırttım. Bu işler size de yaradı, masraflara ortak olun bakalım." diye bahane sunuyor. İlk başta da 250.000 dolar haraç alırken sonra bu miktarı 1.000.000'a çıkardı. Tamam diyelim ki sen bu haraca başladın, adamlar da eyvallah dedi. Sonra artırdın, ona da mırın kırın etmelere başladılar. Şimdi zaten bu adamlar için verilen paralar çerez parası, ben olsam "Veriyim lan nolcak, başımın gözümün sadakası olsun" der işime gücüme bakarım ama suç liderleri savaşa tutuşuyorlar. Burada sebep gene güç savaşı ve kendilerine yedirememek mi ne yani ?

Kısaca demem o ki, bu adamlara noldu :)

 
bu sadece suc dunyasi ile ilgili bir durum degil ki. sence koc ailesi niye hala calisiyor? yada rockefeller, warren buffet vs. bu adamlarin 7 sulalesine yetecek kadar paralari ve sirketleri var. ama hala tum gun mesai yapiolar. insanoglu, ac gozlu ve doyumsuzdur, her zaman daha fazlasini ister. sen simdi oyle diyorsun ama o noktaya geldiginde sen de daha fazlasini istersin.


  • crucio  (14.07.18 00:47:30) 
bir yarışa giriyorlar çünkü. sen mesela ilk asgari ücretli işini bulunca neden hayat standartlarını ona göre yerleştirip asgari ücretten yüksek maaşlı bir iş aramaktan vazgeçmedin? bir süre sonra standart olan yok gibi gelmeye başlıyor. sürekli ileriye gitme durmayan rakiplerinin seni geçmesini engelleme ve küçülmeme eğilimi var. hayatın kendisinde var bu. hiçbir orman çok büyüdü diye ağaçlar tohum üretmeyi kesmemiştir. canlılığın temeli aslında.


  • tukenmez adam  (14.07.18 03:28:37) 
1 ve 2 güzel cevaplanmış, ben üçü cevaplamaya çalışayım. Bu tür durumlarda paranın miktarı ödnemli değil. Önemli olan birilerinin sizden zorla haraç kesiyor olmasıdır, bu da gurur ve onur meselesidir.

Sinemadan iki örnek, üşenmedim zamanlarını buldum :)

youtu.be

youtu.be
  • John Bloor  (14.07.18 09:38:41) 
1- Bu islerde cok guclu olmak zorundasindir genellikle. Ya cok buyursun guclenirsin ya da yok olursun. Harcanirsin.
Ayrica kolay para kazanan hic kimse "yeter ben yukumu tuttum" demez, diyemez. Hep daha fazlasi icin hirslanir. Kolay kazanilan kolay harcanir zaten.

2- Bunun cevabini kisaca verdim yukarida. Muhtemelen bugun sen uyusturucu zengini olsan sana da aynisi olacak. Hem para hirsi hem de guclu olma zorunlulugu. Muhtemelen etrafin dusman kayniyor olacak. Elinde gelse seni bir kasik suda bogacak adamlar kaynayacak ortalik. Tum bunlara karsi kendini garantiye almak icin gereken gucu de paradan baska hicbir sey satin alamaz. Iman gucuyle ayakta kalan uyusturucu baronu yoktur heralde.

3- Bu da gayet normal. Cerez parasi olabilir, mesele para kaybi degil. Harac verirsen o isin ardi arkasi kesilmez. Harac veriyorsan teslim olmussun demektir. Yarin birgun harcanmamak icin karsi koyup guclu olmaya calisiyor adamlar iste. Haraca razi olursan harac verdigin adamin patronlugunu kabul etmis oluyorsun. Gittikce daha fazla ezmeye calisacak seni.
Basta 250k olup sonra 1milyona cikmasi yeterli zaten olayi anlamak icin. 250'den milyona cikaran adam seni rahat birakmaz. Harcanmak istemedigin icin savasirsin.
Yeni girdigin isyerinde seninle ayni pozisyonda calisan adam sana is yikmaya, emrivaki yapmaya calisirsa is ne kadar basit olursa olsun direnirsin itiraz edersin mesela degil mi? Cunku bir baslarsa o isin b*ku cikar. Bu da ayni.
  • stavro  (14.07.18 09:39:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.