[]

Sözlüğün ilk yıllarında yazarların kendilerinden 3.şahısmışçasına bahsetmes

Bunun görüldüğü ilk entry hangisidir, neden bitti, iğrenç değil mi?
eksisozluk.com



 
neden iğrenç olsun ki? bir çeşit anlatım tarzı işte.
adam emek vermiş. şimdiki kırolar gibi "arkadaşlar şöyle şöyle oldu napmam lazım" diye mi entry girselerdi?

  • işimdeyim gücümdeyim  (13.07.18 22:59:38) 
Normali oydu. Ssg'nin de gerçek adını neredeyse kimse kullanmazdı. Hınzırlık maksatlı entry içinde Sedat vs geçirirlerdi. Kendin hakkında konuşmak "ayıptı".


  • podrostok  (13.07.18 23:01:19) 
Sözlüğün şimdiki haline bakınca bilakis son derece kaliteli duruyor.


  • bos gezenin bos ustasi  (13.07.18 23:31:15) 
Şimdikinden çok daha iyi+1


  • Amaranta ursula  (13.07.18 23:34:00) 
podrostok + 1
Sözlük forum ya da günlük olmadığından, örneği olabilidiğince Wikipedia’daki gibi ya da gazete haberi gibi yazmak gerekiyordu. Şimdiki “içimi buraya döküyorum ben” haline tercih ederim.

  • aychovsky  (13.07.18 23:34:05) 
aychovsky artı 1


  • sirahmet  (13.07.18 23:41:53) 
sözlüğün ilk yılları yazınca 1999,2000 yılları falan sandım. terelelli temcik altıncı nesil yazar, yani 2004 girişli :)

burada gösterdiğin entry aslında sözlüğün daha yumuşamış bir zamanında yazılmış.
eskiden anekdotal entrylere daha çok karşı çıkılırdı.şuraya bakabilirsin: (bkz: sadece anekdotal entry girmek)(bkz: anekdotal entry)

benim sözlükte hiç sevmediğim şey ise alıntı şeklinde entry girip alakasız isim ve yer yazmaları idi.şunun gibi

"sakla samanı gelir zamanı"

ricky martin, yozgat
  • tabudeviren  (13.07.18 23:53:49) 
öncelikle entry'nin yarısında 1. tekile dönüyor. sadece başı 3. tekil. o yıllarda ben de yazardım, çok da baskın bir ekol değildi bu. bu entry'de yazar öyle tercih etmiş ama gayet kendinden 1. tekil olarak bahsedenler de vardı.

neden öyle tercih etmiş diye sorarsan, o yıllarda sosyal medyayla kitlelere empoze edilen "ben önemli biriyim, o yüzden yaşadıklarım da çok önemli" algısı yoktu. millet hayatını kimliğini karakterini vs. ortaya dökmek için delirmiyordu. anonimlik esastı. o yüzden ulu orta yerde başından geçen bir olayı anlatmak cesaret isteyen, hatta yerine göre ayıp kaçan bir hareketti. o yüzden insanlar kendinden 3. tekilmiş gibi bahsederken daha rahat hissediyordu muhtemelen.

son olarak, o yılların naifliği, şu günkü egoist narsist internet üslubuna her türlü basar. sözlüğün asıl şu anki hali iğrenç geliyor bana.
  • sir gawain  (14.07.18 00:58:38 ~ 01:01:36) 
Ben bu tür entry'leri seviyorum. Hatta asıl şu an kendisine nickaltı girenler iğrenç gelse de 1999-2003 arası falan bu üslupla yazılan nickaltı entry'leri bile seviyorum.

"Sözlük" deyince bende canlanan şey bu zaten. Şimdiki saçma sapan iç dökmelik, 1-2 cümlelik anlatım bozukluğu ya da yazım yanlışı dolu "şey"ler değil.

Ayrıca gerçekten kendi instagram hesabının reklamını yapmak için yarışan ya da gündem olan bir konuda popüler kültürde yer edinmiş saçma sapan 2-3 kelimelik kalıplarla "bakınız" vererek çok komik olduğuna inanan insanların olduğu bir sözlükte bunun gibi entry'leri iğrenç bulabiliyor musunuz?
  • ms brownstone  (14.07.18 09:12:11 ~ 09:24:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.