[]

vegan sigara

bildiğiniz markaları paylaşırsanız sevinirim.

ayrıca kimileri tütün sarın, kesin çözüm diyor ancak emin olamadım. ne düşünüyorsunuz?


 
camel box. vegan değilim ama içiyorum. bir hayvansallığını görmedim.


  • zgrydn  (13.07.18 20:40:13 ~ 20:40:28) 
dünya üzerindeki marka sigaraların hemen hemen hepsi 2 ya da 3 markaya bağlı olduğundan dolayı, sanıyorum ki tütün içmekten başka şansın yok.

ben 15 senedir tütün içerim, bunun bir kaç sebebi var, en önemli olan hiç bir sigaranın tütün kadar keyifli bir içime sahip olmaması.

sigaranın hayvan testlerinde kullanıldığını da ilk defa senden duydum. hiç aklıma gelmeyecek bişeydi.
  • killerbee  (13.07.18 20:43:27) 
@killerbee maalesef sigara kullanımının etkilerinin araştırılması için hayvanlar pervasızca kullanılıyorlar. yıllarca gün içerisinde belli saatlerde doğrudan veya dolaylı yollarla sigara dumanı solutuluyor hayvanlara.

tütün tedariğini nasıl sağlıyorsunuz? internette baktım ancak yine bir takım firmaların paketli ürünlerine denk geldim. hani bu firmaların da o deneylere katılmamaları için bir sebep gelmedi aklıma.

@zgrydn kesin bilgi mi? yayalım mı? :) ''bir hayvansallığını görmedim.'' deyince espiri yapıyormuşsunuz gibi geldi de
  • not sure if serious  (13.07.18 21:09:32) 
abi her yerde tütüncüler var, çeşit çeşit tütünler var. bunlar açık kilo hesabıyla ya da hazır sarılmış olarak satılan tütünler.

bildiğin ruhsatlı, vergi veren dükkanlar satıyor yani, boş sigara filtreleri de bandrollü.

o senin karşına çıkan paket tütünler, sigara tütünü, pipo tütünü yine büyük sigara devlerinin ürünleri.

benim dediğim türkiyede yetişen tütünleri satan yerler.
  • killerbee  (13.07.18 21:23:21 ~ 21:26:45) 
Sigara ile veganlığın altında yatan prensipler pek uyuşmuyor aslında. İçmemek gibi güzel bir seçeneği es geçmeyin derim.


  • bos gezenin bos ustasi  (13.07.18 23:33:07) 
Tütün de sarsanız saf marijuana da içseniz izin içtiğiniz sigara dumanı, sigaranın izmariti vs. de hayvanlara direkt ya da dolaylı zarar vermiyor mu? Bu bir paradoks değil mi?. Sigaranın da daha faydalı olduğunu savunmuyorsunuzdur, seviyorum neden bırakıyorum diye düşünüyor olabilirsiniz, ama veganım dolayısıyla daha sağlıklıyım diye takılıp (burada lafım direk sana değil genel konuşuyorum) binbir türlü sağlıksız şey tüketmek bir ikilem değil mi? İnsanlar (sadece veganlar değil ama "prosumer" diye tabir edebileceğim aldığına dikkat eden kişiler) sadece ürünün eline geçen kısmını düşünüyor, aa bu kağıt FSC sertifikalı, aa işte üstünde VeganOK yazan ürünü alıyorum, ama kimse de ürünün satın alımından sonra çevreye etkisini düşünmüyor. Aldığın geri dönüştürülmüş kağıdı tekrar normal çöpe attıktan sonra, vegan sabunun packaginginin doğada çözünmeyen materyal olduktan sonra ne önemi kalıyor dükkana gelene kadar geçirdiği,ya da hatta dükkana götürülene kadar olan sürecin...

Görünce düşüncelerimi belirtmek istedim, amacım kızdırmak vs değil. Tütün konusunda zaten yukarıda cevap verilmiş.
  • mirafiori  (14.07.18 14:05:43) 
@mirafiori aslında söylediklerine katılıyorum. sağlıklı yaşam için vegan olanlarla ilgili söylediklerine bir şey diyemem, ben sağlık için olmadım. daha doğrusu bu yolu tercih etmemde etik bir takım kaygılarım var.

şöyle ki doğaya olan zararımızı tamamen ortadan kaldırmamız mümkün değil. aldığımız nefes dahi sömürü sisteminin devamlılığı için katkı sağlarken benim amacım zararımı elimden geldiğince minimalize etmek. bu noktada da beslenmek için hayvanlara zarar vermemeyi tercih ediyorum. herhangi bir kozmetik, temizlik ürünü kullanırken de hayvanlar üzerinde deney yapılmayanlarını tercih etmeye çalışıyorum.

bu noktada da sigara konusuna gelirsek; bağımlıyım. evet sigarayı bırakmam kişisel anlamda olduğu kadar doğa için de sağlıklı bir tercih olur ancak kısa vadede bırakabileceğimi düşünmüyorum. bu yüzden de madem bir zararım söz konusu, bari bu zararı minimum düzeye çekeyim kaygısı içerisine girdim.
  • not sure if serious  (15.07.18 15:26:33 ~ 15:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.