[]

Ab Vatandasi Es ile Ab'ye Giris - Oturma Izni

Merhaba. Esim Bulgaristan vatandasi. Benim de Bulgaristan'da oturma iznim var (liçna kartam var). Esimle birlikte turkiye'den direkt ucakla herhangi bir AB ulkesine girebilir miyim vizesiz?




 
Esi Ingiliz, kendi Turk olan arkadasim esi yaninda olmak sartiyla istedigi AB ulkesine vizesiz girebiliyor (tek basina giremiyor).

Ancak arkadasim, esi ile birlikte bir AB ulkesinde yasiyor. Bu durum bir fark yaratir mi bilmiyorum ama arastirmanizi oneririm.

Edit: Bu ayricaligi bilmeyen bazi pasaport memurlari sorun cikartabiliyormus, o yuzden yaninda ilgili yonetmeligin ciktisi ile geziyorlar.
  • crown  (13.07.18 19:27:40 ~ 19:28:34) 
Seninle aynı durumdayım. Eşim bulgaristan vatandaşı liçna kartam var benim de.
Yanımda eşim, liçna kartam, türk pasaportum ve - bu kısım önemli- evlilik cüzdanım olduğu sürece avrupa birliğinde vizesiz gezebiliyorum. Evlilik cüzdanını unutmayın bir kere yunanistan sorun çıkarttı yanımda form b vardı da öyle girebilmiştim.

  • sta  (13.07.18 22:05:38) 
Teknik olarak girebilirsin. Hatta normalde bulgaristan'a bile vizesiz gidip yaşayabiliyorsun ama bunu pratikte başaramayabilirsin.

france-visas.gouv.fr

Burada vizeye ihtiyacın olduğunu söylüyor.
  • noluyo yaa  (13.07.18 22:18:44) 
@noluyo yaa girebiliyorum diyorum. Pratikte de sorun olmuyor yani.


  • sta  (13.07.18 22:24:50) 
@sta ab icinde gezebilirim bulgaristandan gezmeye baslarsam da. Turkiye'den bulgaristan harici bir ab ulkesine vizesiz dogrudan girebiliyor muyum?


  • alm est  (13.07.18 22:36:39) 
Evet girebiliyorsun.


  • sta  (13.07.18 23:07:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.