[]

türkiyeden kaçış

Planım bu sene iki aylık ingilizce eğitim için amerikaya gidiyorum diye vize alıp orda sıfırdan okula başlamaktı ne yazik ki iki denememde başarısız oldu. haliyle abd vizesi almam için avrupayı dolaşmam gerektiğini düşünmeye başladım. şu an sinema tv okusamda iç mimarlık okumak istiyorum baştan. tabii bunu türkiyede yaparsam pek bir anlamı olmayacak. ama ülke değiştirdiğimde okuluda değiştirmemde sakınca yok gibi. 23 yaşında bir gencim ve batıda yaşamak bana daha çekici geliyor herkese geldiği gibi. ayrıca hükümetin durumunu ekonomik ve sosyolojik şartları düşününce insanın daha bir gidesi geliyor. bu duyguları yaşamaktan memnun değilim ama bir o kadarda türkiyede yaşamak istediğimden emin değilim.

Miami'de aile dostumuz var, ev ve işim hazır sayılır ama vizeler reddedilince planımı ertelemiş oldum ama hala kararlıyım. Aklımda bir kaç yol var 1 - Avrupayı workaway aiesec gençtur gibi kuruluşlarla bedavaya gez pasaportunu doldur ve tekrar başvur. 2 - Avrupa'da okula baştan başla, eu da okul okumak uluslararası saygınlık için iyidir 3 4 yıl sonra tekrar ABD'ye gidersin. 3 - otur oturduğun yerde. Gelecek yılların karanlığını görmek zor değil ve ben bunalmış hissediyorum. O dalga gelmeden gitmeliyim kafasındayım. Amaç genel olarak türkiyeden kaçmak ve daha medeni standartlara sahip olmak ve bunu gençken yapmak. Ne düşünüyorsunuz?


 
amerikadan bir dil okulundan davet mektubu alıp vize almayı denediniz mi? o şekilde vize çıkıyor yüzde 90.


  • carabelli  (13.07.18 15:20:41) 
tam olarak öyle yaptım ama çıkmadı. ilk denememde banka yazısı belgem eksikti. ikinci denememde her şey vardı adam acayip uyuz biriydi.


  • douglas  (13.07.18 15:21:46) 
okul sonrasi da temelli kalip calismak ise hedef, fiyat/performans acisindan bakildiginda en temizi türkiye'de lisansi bitirip yüksek lisans icin yurt disina gitmek diye düsünüyorum.


  • ben de  (13.07.18 15:37:24) 
yani kusura bakmayında bu kadar istekliyseniz, öğrenci olarak başvuru yapıyorsunuz ve bakna ekstresi unutmak sizce de çok garip değil mi.

size tavsiyem community college lara yazılın amerikada. yıllıkları 7 8 bin dolardır. bankada 30 bin dolar göstermenizi beklerler. i20 belgesi gönderirler ve bununla çok daha rahat kabul alırsınız.
  • habula  (13.07.18 15:45:34) 
ben de senin gibi cok ugrastim ama turkiye'den kacmayi dusunurken buradaki hayatimi tamamen bosladigim icin su an buyuk olcude vasifsiz, 24 yasinda lise mezunuyum. en sonunda karar verdim, dedim bu is diplomasiz ve vasifsiz olmuyor, kirdim dizimi lisansi bitirmeye calisiyorum simdi.

yeni turkiye'de 4 sene daha hayatta kalabilirsem yuksek lisansa gidecegim ben, istegim o. ayrica bu kadar paran varsa niye avrupa'da lisans egitimi icin falan basvurmuyorsun ki onu anlamadim. community college icin 30bin dolar denmis, almanya'da 9bin euro falan isteniyor bankada yillik. ayrica abd'ye ucak bileti parasiyla herhangi bir avrupa ulkesinde temiz bi' ay yasarsin djdkks. parasi olan biri turkiye'den ayrilamiyorsa istemiyordur bence, baska bir sey dusunemiyorum.
  • der meister  (13.07.18 16:19:24) 
Burada okudugun lisansi bitir, yüksek lisansa basvur diyorum ben.


  • chitosan  (13.07.18 16:36:50) 
@ maleficent

bu linkte verdiğiniizn cc dan ne farkı var bu da 2 yıllık sanırım. bilmediğimden soruyorum. cc da da associate degree alınıyor
  • habula  (13.07.18 18:21:27) 
Der Meister ve Habula +1

Adamlar senin paran var mı yok mu ona bakıyorlar zaten ilk sonra sen gidip banka belgeni unutuyorsun. Ben olsam ben de vize vermem. Oraya gidip vizenin bitiş tarihinin geçtiğini unutmayacağın nereden belli?
  • Traveller  (13.07.18 20:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.