[]

Yurt Dışı Otel Rezervasyonu Kredi Kartı Fotoğrafı

Merhaba Arkadaşlar,

Yurt dışında bir otel ile mail vasıtasıyla iletişime geçtim. Normal fiyatından daha ucuza bir teklif gönderdiler. Rezervasyonu garanti altına almak için kredi kartı bilgilerimi doldurmam gereken form gönderdiler. Formun altında da kimlik fotoğrafınızı ve kredi kartının ön ve arka yüz fotoğrafınıda maile ekleyin diyor? Bunu neden isterler? Sakata gelmeyelim?

Göndereyim mi sizce?

Teşekkürler.

 
Elbette dolandırıcı olabilecekleri gibi bilindik oteller tarafından da uygulanan bir yöntem bu. Daha önce rezervasyon yapmak istediğimizde böyle bir istekte bulunan otele kibarca kredi kartı bilgilerimi veremeyeceğimi, mümkünse kimlik fotoğrafımın yeterli gelmesini istediğimi belirtmiştim. Adamlar da hayhay efendim diyerek rezervasyonu yapmışlardı (bu otel Amerika'da idi ama inanın ismini hatırlamıyorum). Siz de güvenemiyorsanız kredi kartı bilgisi paylaşmak istemediğinizi belirtebilirsiniz.


  • gonion  (13.07.18 10:07:46) 
dediğiniz yöntem mail order. türkiyede de yaygın olarak kullanılıyor ve standart formların hepsinin altında aynı ibare mevcut.

örnek;
www.docdroid.net

ama şu ana kadar kimlik ve kart fotoğrafı hiç göndermedim ben, sadece kk bilgileri yazıp gönderdim. o şekilde de ödeme alabiliyolar zaten. siz de göndermeyin. zaten dolandırıcı ise doldurduğunuz formla da kk bilgilerine sahip oluyolar.
  • elorelia  (13.07.18 10:10:05 ~ 10:12:21) 
Ben cvv kodunu vermem kimseye


  • all girls dream  (13.07.18 12:00:47) 
Ben olsam göndermezdim.


  • chitosan  (13.07.18 12:46:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.