[]

ceza davası sonucu

20/06/2017 tarihinde ilk duruşmam oldu. gittim. sonrası için gelmene gerek yok dedi hakim. o tarihten sonra 3 duruşma daha yapılmış. bir de farklı bi tarihe gün verilmiş. bisikletimi çalan hırsız şu an içerde sanırım.

şimdi bu olay nasıl sonuçlanır? hırsız verilen ceza kadar içerde yatıp çıkar mı yoksa bisikleti getirir mi? ben hala bisikletimi geri getireceğini düşünüyorum da. sanırım imkansız?


 
Bisiklet bulunduysa size iade edilir, ama bulunamadıysa unutun. Ceza sistemimizde çok saçmalıklar var, hırsız size ait bir şeyi çaldı ise devlet suçu karşılığı ceza veriyor ama çalınan ürün ortada yoksa size bir tazmin olmuyor.

Yani ceza şöyle olsa mesela, hırsızlığın karşılığı 5 sene (nerdeee) çaldığın ürünü geri veremez/tazmin edemezsen değeri karşılığı her x lira için şu kadar gün daha hapis olsa mesela. Hırsızın ailesi ve yakınları ne yapar ne eder zararınızı tazmin eder, ya da başkasından çalar size getirirler bilemedim :)

Velhasılı kelam bisiklet ve motosiklet hırsızlığının öyle çok bir cezası yok, yanlış hatırlamıyorsam açıkta bırakılan mal gibi görülüyor kanunda. Hani bir kapısı yok ya, araba çalmak ile motor çalmak aynı değildi hatırladığım.
  • John Bloor  (13.07.18 09:20:42 ~ 09:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.