[]

Piyasalar kapandıktan sonra dolar neden yükseliyor

Sb. Gece doların yükselme sebepleri nedir?

Bilale anlatır gibi rica etsem

Teşekkürler.

 
Ülkeler arasındaki saat farkı. Oralarda piyasa açık oluyor.


  • taktikmaktikyokbambambam  (13.07.18 00:08:14) 
onu biliyorum hocam da ordaki piyasaların açık olmasıyla ne alakası var onu anlamıyorum. yabancı piyasaların açık olması tl ye neden değer kaybettiriyor onu merak ediyorum.


  • fasko  (13.07.18 00:10:56) 
USA'de piyasa kapaliyken sen nasil dolar alabiliyorsan burada piyasa kapaliyken de tl alip satilabiliyor. Acik olan piyasalar vasitasi ile. 24 saat aciktir piyasalar. Biri kapanir biri acilir. Sadece haftasonu tamamen kapanir.


  • stavro  (13.07.18 00:11:49 ~ 00:13:15) 
Asya piyasasında dolar TL karşısında artıp yükseldikçe, bizde de artıp yükseliyor, Dolar TL karşısında sadece Türkiye pazarına göre işlem görmüyor, orada Japonlar bi işlem yapıyor Dolar TL karşılığında değer kazanıyor, o bize de yansıyor.


  • angelus  (13.07.18 00:15:21) 
Ekonomiden çok anlamıyorum bu yüzden belki çok saçma olacak ama oradakilerin tl bozdurması falan gerekmiyor mu abi bunun için?


  • fasko  (13.07.18 00:21:30) 
Hayır neden TL bozdursunlar, Asya piyasasında Dolar değer kazanınca TL karşısında da değer kazanıyor. Bak şu linkin sağ tarafında döviz sekmesi var, orada Dolar-TL paritesi var anlık olarak işleyen.

tr.investing.com
  • angelus  (13.07.18 00:28:26) 
Asyadakiler diyor ki o an elinde tl olan kisilere, Bak kardes bana biraz tl borç ver verdigin tl ile tl satıp dolar alayım bi iki saate dolar yukseldikten sonra tl alıp dolar satar, tl ni sana geri veririm.


  • lata  (13.07.18 00:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.