[]

Liverpool ve Edinburgda yapılacaklar hakkında tavsiye?

bu ay sonun 2 şer gün 2 şehirde de kalacağım. illa yapılmasın gerekenler nedir? ilk defa büyük britanyaya gideceğim.

iskoçyadan hangi viskiyi almalıyım? liverpoolda hangi biraları içmeliyim?


 
Liverpool için yazıyorum.
Albert Dock: Rıhtımda çok güzel kafelerin, restoranların, Tate Liverpool, Beatles müzesi ve Merseyside Maritime denizcilik müzesinin ve başka mekanların olduğu tatlı bir yer. Buraya saatlerinizi ayırabilirsiniz, zaman geçirebileceğiniz çok fazla şey var.
Liverpool katedrali: Çok eski ve etkileyici bir yapı bence. Britanya’nın en büyük katedrali. Gezdikten sonra bahçesinde yürüyüş yapabilirsiniz.
Metropolitan katedrali: Katedral katedral nereye kadar diyebilirsiniz ama burayı görmenizi tavsiye ederim. Hayatımda gördüğüm en ilginç dini yapı olabilir, çok fütüristik bir mimarisi var.
Victoria Gallery and Museum: Müze kısmı çok ilgimi çekmemişti ama mimarisi mükemmel, Liverpool’da sık sık göreceğiniz kırmızı kiremit yapıların belki de en ihtişamlısı olabilir. Benim için Liverpool denince gözümün önüne gelen görsel hep bu yapıydı, bu sebeple kişisel favorimdir kendisi. İçerisinde bir minik kafe de var, çay içip kurabiyenizi yiyebilirsiniz. Metropolitan’a çok yakın burası.
Biraları hatırlamıyorum ama Liverpool gin güzeldi, mekan isimlerini hatırlarsam yazarım.
Edit: Biz kokteyl içmeye Frederiks’e gitmiştik. İçkiler güzel, müzik biraz yüksek, daha çok genç insanların takıldığı popülerimsi bir mekan. Eğer farklı bir yere gitmek isterseniz Philharmonic’e gitmenizi tavsiye ederim. 1800’lerin sonlarında yapılmış, çok farklı bir ambiyansı olan, yaş ortalaması değişken, çok tatlı bir mekan.
  • pike  (12.07.18 18:26:44 ~ 16.07.18 17:49:19) 
Tabi ki anfield turu -bence-
Beatles museum
Liverpool cathedral

Mekan adi hatirlamiyorum.

Edinburgh icin de harry potter seviyorsaniz onun izinden gidebilirsiniz. Bir tane library cafe vardi, cok cok guzeldi. Ama hatirlamiyorum onun ismini de :( scottish parlament ve hollyrood sarayi var. saraya girmeden bahcesindeki kafede scone ve cay keyfi yapmistim, guzeldi.

Kalenin oldugu tepenin arkasinda (o royal mile degil de, asagida west port galiba) lovecrumbs diye guzel bi cafe var <3 o meydan da guzel.

Bir de carlton hill e cikmani tavsiye ederim.
  • kuehles blondes  (12.07.18 19:29:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.